WHO vraagt dringende aandacht voor bijwerkingen vaccinaties

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) begint vandaag met de ‘internationale bijwerkingenweek’. Deze campagne keert jaarlijks terug, en richt zich vooral op het melden van bijwerkingen na een vaccinatie.

Melden van bijwerkingen

In Nederland kun je je bijwerkingen melden bij het Bijwerkingencentrum Lareb. Deze doet ook mee met de actie. “Het doel van deze week is om aandacht te vragen voor het melden van bijwerkingen. Want hoe meer we hierover weten, hoe veiliger we vaccins en medicijnen kunnen gebruiken”, plaatst Lareb op social media. Ook worden er verschillende animatiefilmpjes en afbeeldingen met informatie teksten geplaatst. deze horen bij de campagne #bijwerkingenweek

Volgens Bijwerkingencentrum Lareb zijn er tot nu toe 161.470 meldingen binnengekomen nadat ze een coronavaccin hebben gekregen. De meest voorkomende bijwerkingen zijn: Spierpijn, hoofdpijn, misselijk, vermoeidheid, pijn op de prikplek en een warmtegevoel.

Ook zijn er meldingen gedaan over heftige allergische reacties, menstruatiestoornissen, bloedstolsels en ontstekingen aan het hart. Dit zijn dus niet de minste bijwerkingen.

Heb jij ook last van bijwerkingen gehad? Dan is het belangrijk dat je daar een melding van maakt bij het Bijwerkingencentrum Lareb.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven