Wetenschappers vernietigend over werkzaamheid corona-zelftesten

Wetenschappers doen vernietigende onthulling over werkzaamheid corona-zelftesten

Coronapatiënten die geen klachten ondervinden van het allesvernietigende en le-vens-gevaarlijke virus, blijken helemaal niets te hebben aan die ‘fantastische’ zelftest. Nieuw onderzoek wijst uit dat zij negatief testen bij zelftesten, terwijl ze wel degelijk besmet zijn.

Een verzameling wetenschappen onderzocht 3.600 personen die geen klachten ervaarden, maar wel besmet waren met Covid-19. De proefpersonen werd gevraagd eerst een PCR-test te doen, zodat vastgesteld kon worden of zij het virus onder de leden hadden. De uitslag van deze testen werd geheim gehouden.

PCR positief, zelftest negatief

De proefpersonen moesten drie uur na hun PCR-test, thuis een zelftest doen. Hiervoor werden drie verschillende merken gebruikt. Het gaat om testen van Acon Labs, bekend als ‘Flowflex’, MP Biomedicals (‘MPbio’) en Siemens-Healthineers (‘Clinitest’).

Uiteindelijk beel 72 tot 80! procent van de besmette personen bij een zelftest negatief te scoren. Kortom: in slechts 28 tot 20 procent blijkt de test correct.

Bij klachten wel betrouwbaar

Volgens de wetenschappers zijn de uitkomsten enorm belangrijk met betrekking tot situaties waarin mensen gevraagd wordt een zelftest te doen. Het is overigens wel zo dat zelftesten betrouwbaar zijn bij mensen die klachten ervaren van het coronavirus.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven