Wetenschappers ontwikkelen mogelijke remedie tegen hartaanvallen

Wetenschappers hebben soortgelijke genetische codes toegepast om beschadigde harten te genezen die een hartaanval hebben overleeft. Diezelfde genetische codes worden ook gebruikt bij de ontwikkeling van Covid-vaccins.

King’s College London

Wetenschappers van het King’s College in London leiden het baanbrekende onderzoek, dat uiteindelijk zou kunnen leiden tot ’s werelds eerste genezing van een hartaanval, is geschreven in The Times.

Deze specifieke code, beter bekend als mRNA, produceert eiwitten die de aanmaak van gezonde nieuwe cellen stimuleert. Hoewel de aanpak door specialisten ‘revolutionair’ wordt genoemd, is het tot nu toe alleen nog maar succesvol geweest om beschadigde varkensharten te regenereren.

Menselijke proeven

Naar verluidt zal deze proef binnen twee getest worden op menselijke proefpersonen. Hetzelfde team in kwestie is ook bezig aan een ontwikkeling die voorkomt dat bepaalde cellen tijdens een hartaanval afsterven.

De professor die het onderzoek leidt, Mauro Giacca, zei hierover: “We worden allemaal geboren met een bepaald aantal spiercellen in ons hart en het zijn precies dezelfde waarmee we zullen sterven.

“Het hart heeft geen capaciteit om zichzelf te herstellen na een hartaanval. Ons doel was om een ​​behandeling te vinden die overlevende cellen kan overtuigen om zich te prolifereren. Het herstellen van een beschadigd menselijk hart was tot een paar jaar geleden een droom, maar kan nu werkelijkheid worden.

“We gebruiken precies dezelfde technologie als de Pfizer- en Moderna-vaccins om micro-RNA’s in het hart te injecteren, de overlevende hartcellen te bereiken en hun proliferatie te stimuleren. De nieuwe cellen zouden de dode vervangen en in plaats van een litteken te vormen, krijgt de patiënt nieuw spierweefsel.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven