Wetenschappers doen bizarre ontdekking over bestaan Monster van Loch Ness

Het bestaan ​​van het monster van Loch Ness misschien wel ‘aannemelijk’ kunnen zijn, heeft een nieuw onderzoek van een universiteit aangetoond. Het mythische Schotse monster maakt al eeuwenlang deel uit van volksverhalen. Ook zijn er over de afgelopen decennia talloze ‘schijnbare’ waarnemingen geweest van het wezen.

Monster van Loch Ness

Natuurlijk denken niet veel mensen dat het beest ook daadwerkelijk bestaat, mede omdat er nooit keihard bewijs is geleverd van het bestaan. Op de foto’s die er te vinden zijn lijkt het monster een lange nek met een kleine kop te hebben, een beetje als een plesiosaurus. Maar de plesiosaurus was een zoutwaterdier.. Onmogelijk dus dat het ooit had kunnen overleven in Loch Ness.

Bijna onmogelijk, zo blijkt. Wetenschappers van drie universiteiten uit het Verenigd Koninkrijk en Marokko hebben plesiosaurusfossielen gevonden in een 100 miljoen jaar oud riviersysteem dat nu de Sahara-woestijn van Marokko is. De fossielen vertelden de wetenschappers dat de plesiosaurus zich aanpaste om te kunnen leven in zoet water, een beetje als rivierdolfijnen.

Plesiosaurusfossielen

De universiteit van Bath verklaarde dat het bestaan van het monster van Loch Ness daarom ‘aannemelijk’ is. Ze voegden hier wel aan toe dat het verslag over de fossielen ook suggereert dat de plesiosauriërs uitstierven op hetzelfde moment als de dinosauriërs, 66 miljoen jaar geleden.

Zou het kunnen dat er in de dieptes van onze wateren nog ‘uitgestorven’ zeereptielen leven? Het lijkt niet waarschijnlijk. Wel blijft het leuk om erover te fantaseren.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven