Wesley (31) woont in de kelder van zijn ex: ”Ik heb niet eens daglicht”

Wesley (31) woont in de kelder van zijn ex: ''Ik heb niet eens daglicht''

De 31-jarige Wesley van Vliet woont al maanden in de kelder van zijn ex-vriendin. Er zijn in Nederland zo weinig sociale huurwoningen, dat hij geen andere optie heeft. Hij vindt het een drama: ”Ik heb niet eens daglicht.”

Naar de wc bij zijn ex

In december vorig jaar kwam er na een jarenlange relatie een eind aan de romance tussen Wesley en zijn vriendin. ”We waren jarenlang samen, maar trokken elkaar mee in de negatieve spiraal van de ander. We spraken tegen elkaar, maar waren niet meer dan huisgenootjes.”

Omdat Wesley bij zijn ex woonde, moest hij een nieuwe woning vinden. Die zijn er niet en daarom besloot hij zijn ex te vragen of hij in haar kelder mocht wonen. Dat is niet ideaal. ”Ik heb geen daglicht en als ik naar de wc moet of even wil douchen, moet ik bij haar naar binnen.”

Werken lukt niet

In de kelder zitten dus geen ramen en Wesley heeft dan ook geen frisse lucht. ”Als je wakker wordt weet je niet hoe laat het is. Werken doet hij niet. Vanwege ‘omstandigheden’ profiteert hij van een Wajong-uitkering. Zolang hij geen woning heeft is hij naar eigen zeggen niet in staat om te werken.

”Een woning gaat voor, vind ik. Dan heb je de normale structuur weer. Nu is dat niet te doen. Hij wil echter alleen maar een sociale huurwoning. ”Met een uitkering kan ik particulier wonen niet betalen.” Veel wensen voor een woning heeft Wesley overigens niet. Iets tussen de 20 en 40 vierkante meter is prima. ”Ik probeer positief te blijven, maar dit moet ik niet te lang doen zo.”

Scroll naar boven