Werkgeversorganisaties dringen aan op terugkeer coronaregels

Werkgeversorganisaties dringen aan op terugkeer coronaregels

Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben een brief opgesteld aan hun eigen achterban. Hierin dringen zij bij werkgevers aan op het herinvoeren van de basisregels rond het coronavirus. Hiermee hoopt men dat het aantal besmettingen onder controle blijft.

Met de basisregels worden een aantal maatregelen bedoeld zoals handen wassen, de anderhalve meter regel en het regelmatig doen van zelftesten. Ook willen de ondernemersorganisaties dat werknemers met klachten weer thuis gaan werken en moet er goed geventileerd worden.

Verzuim voorkomen

Waar je zou denken dat de gezondheid van mensen op nummer één staat, gaat het de organisaties vooral om het voorkomen van massaal verzuim. Dat zou namelijk ‘slecht uitkomen’.

Bovendien zou het nú invoeren van maatregelen, de kans op een nieuwe lockdown in het najaar volgens Ingrid Thijssen van VNO-NCW en Jacco Vonhof van MKB-Nederland drastisch verminderen.

Over mondkapjes en coronatoegangsbewijzen wordt in de brief met geen woord gerept. VNO-NCW en MKB-Nederland willen dat de overheid verschillende scenario’s uittekent, waarbij er dan exact wordt aangegeven welke maatregelen het best kunnen worden ingevoerd.

Oplopende besmettingen

Het aantal besmettingen in Nederland stijgt hard. En dat terwijl de zomervakantie nog niet eens is begonnen. Momenteel liggen er 22 personen die positief getest hebben op het coronavirus op de intensive care. Dat wil niet zeggen dat het virus ook de oorzaak van hun opnames is. Overall houden 528 patiënten met het coronavirus onder leden een ziekenhuisbed bezet.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven