Wereldberoemde zangeres plotseling omgekomen

Wereldberoemde zangeres plotseling omgekomen

Sinéad O’Connor (56), een wereldberoemde zangeres uit Ierland, is plotseling om het leven gekomen. Dat laten meerdere Ierse media weten. De oorzaak van het heengaan is op dit moment nog niet bekendgemaakt. Intussen reageert de muziekwereld geschokt.

Nothing Compares 2 U

In Nederland is O’Connor vooral bekend van het legendarische muzieknummer ‘Nothing Compares 2 U (1990), wat een cover was van een nummer van Prince.

O’Connor bracht in totaliteit tien albums uit. De laatste, I’m Not Bossy, I’m the Boss, dateert alweer van een tijdje geleden, namelijk uit 2014.

Twee jaar geleden, in 2021, kondigde O’Connor haar afscheid in de muziekindustrie aan. Niet veel later kwam ze hier echter alweer op terug.

De Nothing Compares 2 U-zangeres liet eerder deze maand nog op Facebook weten dat ze terug naar Londen was verhuisd om haar nieuwe album af te maken.  Ook deelde O’Connor dat ze hoopte op tournee te kunnen gaan, door onder meer Europa en Amerika.

Mentale problemen

O’Connor, die kampte met een bipolaire stoornis, kwam de laatste jaren vooral negatief in het nieuws door uitspraken over onder meer mentale problemen.

In 2021 lanceerde ze haar autobiografie. Hierin vertelde ze onder meer over haar jeugd, die ontzettend moeilijk geweest is. Sinéad oogstte hiervoor veel respect.

Paus

Haar relatie met religie was ook een thema dat O’Connor veel besprak. Zo verscheurde de zangeres in 1992 live op de Amerikaanse tv een foto van de paus. In 2018 bekeerde ze zich tot de islam.

O’Connor had vier kinderen. Tragisch genoeg kwam haar zoon Shane vorig jaar op 17-jarige leeftijd om. Zijn moeder kon het niet verwerken, en moest zich zelfs laten opnemen in een kliniek.

Familie wil privacy

De familie en vrienden van de overleden zangeres Sinéad O’Connor vragen om privacy om het verlies te verwerken. Dat laten haar nabestaanden weten in een verklaring aan Ierse media.

Sinead O Connor   Nothing Compares To You Lyrics

 

Scroll naar boven