Welke beker loopt als eerst vol? Slechts 1% kan dit irritante raadsel oplossen

Welke beker loopt als eerst vol? Slechts 1% kan dit irritante raadsel oplossen

Zit jij lekker op je werk, of achter de geraniums en heb je zin om een zwaar irritante puzzel op te lossen? Op dit moment gaat er een raadsel het hele internet over, waarbij 99% van de mensen een fout antwoord geeft.

Breinbrekers

Het is bekend dat je jouw hersenen af en toe even moet uitdagen. Zo blijven ze actief. Puzzelen is een perfecte manier om dat te doen.

Hiermee kun je jouw probleemoplossende vaardigheden op peil houden. Kruiswoordraadsels, sudoku’s of een breikbreker: wij houden ervan.

Maar soms kom je breikbrekers tegen, die op het eerste oog heel makkelijk lijken op te lossen. Met de nadruk op lijken, want het is natuurlijk niet voor niets een…jawel: breinbreiker.

Bekers

Op het X-account Daily Quiz and Riddels staat een afbeelding met zeven bekers. Het onderschrift luidt: ‘Welke beker wordt als eerste gevuld?’

In eerste instantie lijkt dit op een makkie, maar in feite toont het enkele verbijsterende waterdynamica. De eerste beker, die onder een kraan staat, heeft twee buizen op verschillende niveau’s die leiden naar twee andere bekers, die ook eigen buizen hebben.

1% weet het

Deze breikbreker, waarvan maar 1% van de mensen erin slaagt het goede antwoord te geven, vraagt je om heel goed naar de bekers te kijken.

Sommige buizen zijn geblokkeerd, en sommige bekers hebben gaten in de onderkant. Dus: wat is het correcte antwoord in deze?

Op de volgende pagina vind je de oplossing. En waarschijnlijk had je die niet verwacht

Scroll naar boven