Weerkaarten op rood: ”Het komt recht op ons af”

Weerkaarten op rood: ''Het komt recht op ons af''

De zomer is al bijna voorbij, maar toch zien we dat het weer inmiddels wat beter wordt. Dit weekend gaat het flink warm worden. En dat is nog zacht uitgedrukt, want volgens Weeronline kan de temperatuur op sommige plekken oplopen tot 35 graden.

Zoals gezegd had het er lang alle schijn van dat we de laatste dagen van de zomer zouden moeten doorbrengen in mineur. De afgelopen weken regende het ontzettend veel.

Inmiddels kunnen we onze regenpakken weer inruilen voor een lekker zomers outfitje. Vanmorgen morgenmiddag wordt het zinderend heet.

In het noorden van ons land valt het met 25 graden nog enigszins mee, maar in het zuiden wordt het code rood. Hier kan het 30 of zelfs 35! graden worden. Door de hoge luchtvochtigheid gaan Brabanders en Limburgers een ‘klamme warmte’ ervaren.

Vanaf morgen tot en met halverwege volgende week ligt de grens tussen tropische hitte en minder warme lucht boven ons land.

Morgen

Morgenochtend merken we nog weinig van de hitte. Door de laaghangende bewolking gaat het er grijs uitzien. De zwakke tot matige wind waait uit oostelijke richtingen.

In de middag blaast de wind warme lucht uit Oost-Europa ons land binnen. Dat heeft gevolgen voor de temperatuur. Die gaat heel hard omhoog naar 26 tot 29 graden. In het zuiden kan het maximaal 35 graden worden volgens Metronieuws dat de informatie baseert op Weeronline.

Weerkaarten op rood: ''Het komt recht op ons af''

Gedurende de avond zien we de bewolking toenemen. In het zuidwesten kan het gaan regen en onweren. Tijdens de nacht naar zaterdag krijgt voornamelijk het westen te maken met regen en onweer. Het wordt niet koeler dan 19 of 21 graden en daarmee spreken we van een tropennacht.

Zaterdag

Dan het weer van zaterdag. De ochtend wordt gekenmerkt door regen en onweer. In de middag klaar het in het westen heel erg op. In het noordwesten worden temperaturen van 24 graden verwacht. In het zuidoosten en oosten wordt dan ongeveer 28 graden.

In de provincies Utrecht, Gelderland en Overijssel wordt het 26 tot maximaal 27. De hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het broeierig gaat aanvoelen.

Zondag

Zondag wordt een schitterende zomerdag. Alleen in het zuidoosten wordt het bewolkt en regenachtig, dus als je daar woont kun je maar beter een uitstapje naar zonnig gebied maken.

Aan de strand wordt het 24 tot 25 graden. In het oosten wordt het 29 graden. Ons advies: smeer je goed in, want als je dat niet doet merk je de gevolgen al binnen 15 tot 30 minuten.

Scroll naar boven