Vanaf morgen krijgen we in Nederland te maken met een hittegolf, zo laat Weeronline.nl weten. En dat is slechts het begin, want aan het eind van de week gaan de temperaturen dusdanig hard stijgen dat men zich in Limburg moet voorbereiden op het ergste: een ‘superhittegolf’.

Vandaag is er nog niets aan de hand. Lokaal kan het gaan regenen en de temperaturen schommelen tussen de 22 en 26 graden.

Dinsdag

Morgen wordt het tropisch warm op veel plaatsen. De zon schijnt onafgebroken en de temperatuur varieert tussen de 25 graden op de Wadden en 29 graden in het zuidelijke gedeelte van Nederland. Dat betekent dat we te maken krijgen met een hittegolf.

BEKIJK OOK  Politie schiet man neer na ernstige bedreigingen aan NS-personeel

Woensdag

Woensdag komen er lokaal sluierwolken voor, maar ondanks dat gegeven gaat de temperatuur hard omhoog. Zo kan het zuidoosten te maken krijgen met maar liefst 32 graden.

De dag erna, donderdag, voelt Nederland als een tropisch paradijs. In het grootste gedeelte van ons land wordt het heel erg warm. Zeg maar gerust snikheet. De enige gebieden die gevrijwaard blijven van temperaturen boven de 30 graden zijn de Wadden en kustgebieden. Landinwaarts wordt het zweten geblazen waarbij 32 tot 33 graden verwacht wordt.

Superhittegolf

Bij onze zuiderburen wordt rekening gehouden met een ‘superhittegolf’. Hiermee wordt een hete periode bedoeld van vijf dagen met meer dan 30 graden, waarvan drie dagen warmer dan 35 graden. De kans dat dit ‘overwaait’ naar Nederland is zeer aanwezig.

BEKIJK OOK  Vreselijk: Meisje (13) uit Lelystad vermist, politie geeft Amber Alert uit

Zoals de Belgische weerman Frank Deboosere zegt: ”Vandaag blijft het nog enigszins zacht. Geniet ervan, want het zal lang duren voor we weer onder de 25graden duiken.”

 


Like it? Share with your friends!