Weeralarm afgegeven: hier gaat het morgen zwaar stormen

nimbus clouds

We bevinden ons momenteel in het herfstseizoen, al was daar tot dusver nog niet veel van te merken. Daar komt nu verandering in.

Weeralarm

Het Koninklijk Nederlands Meetinstituut (KNMI) verwacht keiharde windstoten, die gepaard gaan met regen. Er is daarom een weeralarm afgegeven.

De specialisten van het KNMI voorspellen morgenmiddag en in de avond ‘zware windstoten’. Ook Hart van Nederland meldt dat het ‘flink losgaat’.

In het noorden van Nederland en in de westelijke kustgebieden worden windstoten verwacht van tussen de 80 en 90 km per uur. Pas in de avond neemt de wind in kracht af.

Code geel

Om bovengenoemde reden heeft het KNMI besloten code geel uit te vaardigen. Het weeralarm geldt voor twee provincies, namelijk Noord-Holland en Friesland.

Ook bij de Waddeneilanden en in het IJsselmeergebied kun je rekenen op heftige wind. Hier wordt windkracht 8 voorspeld.

Temperaturen

Opmerkelijk is dat de stevige zuidwestenwind warme lucht meebrengt. Het wordt stormachtig, maar tegelijkertijd ook heel erg warm.

In het noorden kunnen inwoners rekenen op temperaturen van 20 graden. In de provincies Noord-Brabant en Limburg is dat zelfs 23 tot 24 graden.

Ter vergelijking: ‘normaal gesproken’ komt de temperatuur rond deze tijd van het jaar uit op zo’n 16 graden. Dat is dus flink lager.

grayscale photography of raindrops

Morgenavond

In de avond wordt het morgen minder droevig. Het wordt in de avond bewolkt, met perioden van regen. De wind neemt in kracht af. Langs de kust en op het IJsselmeer blijft windkracht 7 echter van kracht.

In de nacht van vrijdag op zaterdag valt er nog regen, maar tegen de tijd dat de ochtend aanbreekt, is het opgeklaard. Vooral in het noordwesten is de lucht dan weer mooi blauw.

Scroll naar boven