Het KNMI heeft gewaarschuwd dat er mogelijk noodweer kan verschijnen in het oosten en noorden van Nederland. Vooral in de loop van de middag kan in Oost-Nederland onweer ontstaan. Deze zal daarna richting het noorden trekken. Denk hierbij aan de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel.

Code geel voor Nederland

Dat is de reden waarom het instituut code geel heeft afgekondigd. Daarbij meldt het KNMI: “Bij deze buien kan lokaal hagel voorkomen en kan er plaatselijk in korte tijd veel neerslag vallen.”

Het wordt vandaag spannend om te zien waar in het land de regen- en onweersbuien gaan vallen, vooral na de meedogenloos harde regenbuien van afgelopen week, waar een groot gedeelte van Limburg onder water liep. De kans is ook aanwezig dat buien die ontstaan in Belgiƫ richting ons land gaan trekken.

Maar de regenbuien zullen niet alleen vandaag (zaterdag 24 juli) door ons land razen. Zondag kunnen er in de loop van de dag intense regenbuien ontstaan. Ook is er kan op hagel, windvlagen, onweer en dus veel regen in korte tijd.


Like it? Share with your friends!