Weer tbs’er ontsnapt uit Pompekliniek: ”Bel direct 112!”

Loterijwinnaar investeert zijn geld in iets absurds en moet 21 jaar de cel in

Voor de zoveelste keer is er weer eens iemand onstnapt uit de gestoordeninrichting Pompekliniek in het bruisende Nijmegen.

De persoon in kwestie, een zedendeliquent, was samen met een begeleider op verlof toen hij een manier vond zichzelf te ontrekken aan het gezag.

‘Geen gevaar’

De kliniek heeft alle verloven per direct ingetrokken. Niemand mag meer op verlof gaan. De voortvluchtige man is nog niet gevonden.

Volgens de kliniek is direct het noodnummer 112 gebeld en werkt een team van FASTNL aan de opsporing. Dat staat voor Fast Fugitive Active Search Team NL.

Het politieteam lokaliseert voortvluchtigen die die gesignaleerd staan als veroordeelden, ontsnapte criminelen of tbs’ers.

Probleemkliniek

De Pompekliniek in het Gelderse Nijmegen is een probleemgeval. In slechts vijf jaar tijd wisten vijf tbs’ers te ontsnappen. Alsof dat nog niet erg genoeg is namen meerdere patienten de benen tijdens het begeleid verlof. Een teken dat ze er daar helemaal niets van begrijpen.

Het is zelfs zo erg gesteld met het beleid, dat de Inspectie Justitie en Veiligheid in 2020 een ‘gele kaart’ uitdeelde vanwege ernstige incidenten.

‘Geen gevaar’

De avocaat van de man, Job Knoester, is van mening dat het allemaal niet zo gevaarlijk is. Hij neemt het zelfs op voor zijn client.

”Mogelijk speelde bij hem frustratie over te lange doorlooptijden in de de kliniek een rol.”

Vijf maanden geleden

Ongeveer vijf maanden geleden ging het compleet mis. Nadat een 31-jarige tbs’er de benen had genomen, stak hij een 27-jarige vrouw neer. Onderstaand kun je meer bekijken over deze zaak:

Tbs
Scroll naar boven