Weer ophef over Steenrijk, Straatarm: ”Dit klopt niet!”

Weer gezin uit Steenrijk, Straatarm betrapt: ''Kijkersbedrog''

Inmiddels ontstaat er wekelijks ophef over het programma Steenrijk, Straatarm. Dat is niet alleen omdat kijkers massaal medelijden hebben met de arme gezinnen.

Ook de geloofwaardigheid van het programma lijkt met de week af te nemen. En dat is natuurlijk geen goede zaak, want je wil als kijker niet in de maling genomen worden.

Boze familieleden

Op 30 maart jongstleden, nog geen maand geleden dus, meldden boze familieleden van Richard en zijn zoon zich. De zus en broer van de vader waren uitzinnig.

Weer gezin uit Steenrijk, Straatarm betrapt: ''Kijkersbedrog''
Weer gezin uit Steenrijk, Straatarm betrapt: ”Kijkersbedrog”

Zij stelden dat het allemaal nep was en dat SBS beter onderzoek had moeten doen. ”Dan was de uitzending niet gemaakt.”

Acteurs?

Elf dagen geleden ontstond er wederom ophef. Ditmaal vond het juice-kanaal Reality.FBI uit dat de ‘Hollies’ zichzelf ook aanbieden als acteurs.

In onze comments reageerde de vader daar vervolgens op, door aan te geven dat zij inderdaad te boeken zijn als acteurs. Het programma zou echter volledig echt zijn.

Weer ophef

Maar nu is voor de derde keer in korte tijd ophef ontstaan. Dat heeft betrekking op de aflevering die morgen uitgezonden gaat worden.

Het gezin van Val, bekend van het merk Closet van Val, ruilt een week met een ‘arm gezin’. Het juicekanaal RealityFBI is wederom op de aflevering gedoken.

”Wat opvalt, is dat de ‘rijken’ wederom hun eigen woning niet ter beschikking stellen”, aldus het kanaal op Instagram.

Reacties

Meteen nadat de post online kwam, is RealityFBI overspoeld met reacties. Volgers melden dat het gezin van Val in een andere woning woont.

”Dat huis in de aflevering komen ze nooit. Ik volg haar al van toen ze nog maar 200 volgers had. Ze is daar dus nog nooit geweest. En die meid deelt alles.”

‘SBS6 vermeld het niet’

Iemand anders die reageert, bevestigt dat het niet om Val’s eigen woning gaat. Ze zou daar in een video op TikTok zelf ook uitleg over hebben gegeven.

”Val heeft een filmpje geplaatst op TikTok dat ze wilde dat SBS zou vermelden dat het huis op Corfu niet van hun is en ze de familie een vakantie gunde in plaats van hun huis, maar dat heeft SBS niet vermeld.”

@closetvanval Antwoorden op @Anouk44 #steenrijkstraatarm ♬ origineel geluid – Closetvanval

Weekgeld

Maar het wordt (mogelijk) nog erger. Iemand die zich bij Reality.FBI heeft gemeld doet een schokkend verhaal uit de doeken.

”Ik ken iemand die is gevraagd voor Steenrijk, Straatarm. Zij kregen een ander huis ter beschikking, dat dan verhuurd zou worden als hun huis.”

”Het weekgeld dat ze zouden krijgen, zou gewoon door SBS worden betaald.”

Weer gezin uit Steenrijk, Straatarm betrapt: ''Kijkersbedrog''

Weer gezin uit Steenrijk, Straatarm betrapt: ''Kijkersbedrog''

Scroll naar boven