Weer incident in de Efteling, gasten moeten snel weg

Weer incident in de Efteling, gasten met spoed in veiligheid gebracht

Er gaat tegenwoordig geen week voorbij of er gebeurt weer eens iets in de Efteling. Ook vandaag was het weer raak. In het pretpark ging het voor de vierde! keer in nauwelijks twee weken tijd mis bij parkshow Raveleijn.

Decor in de fik

Door nog onbekende oorzaak vatte een decorstuk tijdens de Raveleijn parkshow vlam. Volgens een woordvoerder zijn de gasten pijlsnel in veiligheid gebracht.

Het personeel kwam in actie en wist het vuur te blussen. De brandweer is ter plaatse gekomen voor nacontrole. Iedereen kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Zoals gezegd ging het ook al mis op 30 mei, toen eveneens een decorstuk in de hens vloog. Bij de show, waar onder meer gebruik wordt gemaakt van een veelkoppige draak, worden veel vuureffecten gebruikt.

Het pretpark in Kaatsheuvel heeft besloten om een grootschalig onderzoek in te stellen. Er wordt gekeken of er misschien een verband bestaat tussen de twee gebeurtenissen.

Zolang het onderzoek loopt, blijft de Raveleijn gesloten, zo stelt de woordvoerder. ”Als alles veilig is, gaan we weer open.”

Ruiter tegen afrastering

Het is de laatste weken flink raak in het peperdure attractiepark. De Ravelijn-show is in maar liefst twee weken vier keer onderwerp van gesprek geweest.

Op 29 mei ging het voor het eerst mis. Tijdens de show viel een ruiter van zijn paard af. Op beelden die gefilmd zijn door een bezoeker, is te zien hoe de ruiter tegen de afrastering knalt.

Efteling-show Raveleijn stilgelegd vanwege ongeluk met ruiter

Decorstuk in de hens

Een dag later, op 30 mei, vloog een decorstuk in de hens. Ook hiervan circuleren veel beelden op het internet. Bezoekers moesten het theather snel verlaten.

Trein ramt vrachtwagen

En dat is nog niet alles, want op diezelfde dag ramde het stoomtreintje een vrachtwagen. Die stond daar omdat het park ervoor kiest om te verbouwen tijdens openingsuren.

Paard zakt door hoeven

Als je denkt dat je alles gehad hebt: een paar dagen geleden zakte een paard door zijn hoeven tijdens de Raveleijn-show. Gelukkig kon het dier daarna weer verder. Ook de ruiter, die van het paard viel, krabbelde al snel weer op.

Dat de Efteling nu grootschalig onderzoek gaat doen, komt voor veel mensen niet als een verrassing. Het park stelt zelf enorme waarde te hechten aan veiligheid en alle wetgeving hieromtrent te volgen. Hartstikke goed dus.

Scroll naar boven