Weduwe Marijke (86) bedreigd met huisuitzetting: “asociaal mens”

Marijke moet huis uit

Marijke, een 86-jarige vrouw uit Leiden, ontving onlangs een anonieme brief die haar opriep haar eengezinswoning te verlaten, wat haar diep trof. In de brief werd ze ervan beschuldigd ‘asociaal’ te handelen door haar huis bezet te houden tijdens een periode van woningtekort.

Aangedaan door kritiek

Marijke, die al vele jaren alleen in het huis woont waar zij ooit met haar echtgenoot woonde, voelt zich zeer aangedaan door deze onverwachte kritiek.De gemeenschap rondom Marijke, evenals mensen uit heel Nederland, hebben geschokt gereageerd op de situatie.

Wim van Dam, haar buurman, bracht de brief onder de aandacht via sociale media, wat leidde tot een golf van steun voor Marijke. Er zijn talrijke betuigingen van medeleven en solidariteit ontvangen. Het bizarre aan dit verhaal is dat Marijke nog prima in staat is om zelfstandig te wonen. Toch denken sommige mensen daar anders over.

Marijke moet huis uit
bron: Hart van Nederland

Ze hoeft helemaal niet naar een verzorgingstehuis. Wim wijst erop dat ze, ondanks het verlies van haar echtgenoot twee jaar geleden door corona, nog steeds een actief en zelfstandig leven leidt. Zijn oproep heeft geleidt tot massale steunbetuigingen.

Vele kaartjes en bloemen ontvangen

De reacties van steun blijven binnenstromen. Hart van Nederland sprak met Joke, een van Marijkes dochters. Joke vertelde dat het inmiddels beter gaat met haar moeder. “Ze heeft al veel voor haar kiezen gekregen. Dit verdient ze absoluut niet. Ik was echt woedend toen ik hoorde van de brief. Wie doet nou zoiets?”

Marijke moet huis uit
bron: Hart van Nederland

Familieleden hebben laten weten dat ze alle warme reacties zeer waarderen, inclusief de vele kaartjes, briefjes en bloemen die naar Marijke zijn gestuurd. Vond jij dit verhaal leuk om te lezen? Dan willen we je graag vragen een reactie achter te laten op onze Facebookpagina!

Scroll naar boven