Wederom noodweer op komst: ”Het gaat los”

Meteorologen in shock: ''Het komt recht op ons af!''

Daags nadat Poly flink heeft huisgehouden in ons land, ziet het weerbeeld er voor morgen en overmorgen flink anders uit. We krijgen namelijk te maken met tropische hitte. Maar, zo stellen de specialisten: op zondag komt ook zwaar onweer.

Tropisch warm

Met een zuidoostenwind wordt het morgen op grote schaal ’tropisch warm’, zo meldt Weeronline op Twitter. De hoogste waarden worden toegekend aan het oosten en zuidoosten.

Daar staat inwoners temperaturen te wachten die kunnen oplopen tot 33 of 34 graden. Mensen die dit weekend voor pampus op onze mooie stranden willen doorbrengen, kunnen lekker gaan bakken in het zomerzonnetje en kunnen rekenen op maar liefst 30 graden.

Meteorologen in shock: ''Het komt recht op ons af!''

Doordat de lucht ontzettend vochtig is, kan het desondanks benauwend aanvoelen. In de tweede helft van de middag gaat het aan zee flink waaien, waardoor het wat afkoelt.

Hoewel de zon flink gaat schijnen, neemt de sluierbewolking in het zuiden van Nederland in de loop van de middag toe. De avond belooft spannend te worden, met lokaal onweer. Regenen gaat het in ieder geval nauwelijks. In enkele plaatsen kan een bui vallen.

Onweer

Overmorgen (zondag) wordt het kurkdroog. De temperatuur gaat al vrij vroeg naar tropische waarden. Het oosten van ons land kan zich gaan opmaken voor een temperatuur van zo’n 30 graden.

Hoewel het zondag dus warm wordt, neemt de bewolking al snel de overhand. Rond de middag wordt het behoorlijk guur. Het gaat dan ook flink spoken.

In de loop van de middag ontstaan er zware onweersbuien boven het noorden van Frankrijk en België. Deze trekken zondagmiddag en -avond over ons land. Bij deze buien is kans op stevig onweer en hagel. Daarnaast kan er veel regen in korte tijd vallen. Dit gaat gepaard met fikse windstoten.

Na het weekend

Vanaf maandag draait de wind naar westelijke richtingen. Daardoor wordt er minder warme lucht aangevoerd. Maandag wordt het alsog zo’n 23 tot 27 graden, maar daarna daalt de temperatuur.

Het wordt dan tussen de 20 en 25 graden. Vrijwel dagelijks gaat het regenen en dat past natuurlijk prima bij ons Hollandse klimaat.

Scroll naar boven