Wederom enorme stijging positieve coronatests (6.814)

Het is vandaag alweer de vijfde dag dat het aantal positieve coronatest is gestegen. Vandaag waren er 6.814 positieve tests terwijl het gemiddelde vorige week op 5.513 per dag lag. Ook zijn er 52 mensen overleden.

Gisteren (zaterdag 5 december) waren er 6.577 mensen besmet met het coronavirus en 39 waren er overleden. Op vrijdag stierven er 58 mensen.

Mensen proberen nu te kijken naar een daggemiddelde vergeleken met die week daarvoor. Vorige week waren er dus elke dag gemiddeld 5.513 mensen besmet met het virus en dat betekend dat het de afgelopen dagen véél hoger ligt.

Vandaag is het dag 5 dat het aantal coronabesmettingen een stuk hoger is dan afgelopen week (7 dagen). Daarbij willen we wel benadrukken dat de hoeveel tests die worden afgenomen, steeds meer zijn.

Persconferentie dinsdag

Aankomende dinsdag is er weer een persconferentie waarbij de overheid gaat vertellen of er meer of minder maatregelen nodig zijn. Er wordt sterk aangeraden om de maatregelen niet te versoepelen en als we naar deze cijfers kijken lijkt het er ook op dat dat er niet in zit.

Ook zullen we dinsdag te weten komen hoe onze feestdagen eruit gaan zien maar wij denken dat we zeker tot midden januari deze regels zullen moeten gaan volgen.

Wat vind jij van de huidige regels en hoe denk jij dat de feestdagen eruit gaan zien? Laat het weten door hieronder op reageren te klikken want ook jouw mening is erg belangrijk.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven