Wederom een gynaecoloog die eigen zaad gebruikte voor inseminaties

Inseminatie

Eerder kwamen er al een aantal keren aan het licht dat enkele oud-gynaecologen in Nederland hun eigen zaad gebruikten bij inseminaties. Nu blijkt opnieuw dat een gynaecoloog zijn eigen zaad gebruikte bij kunstmatige inseminaties. Het balletje begon te rollen toen een donorkind via een databank op onderzoek uitging. Daaruit ontstonden matches met verwanten van de gynaecoloog in kwestie. Het donorkind heeft zich toen gemeld bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. De gynaecoloog hield zich in de jaren 70 en 80 bezig met kunstmatige inseminaties in het Carolus Ziekenhuis. Later ging dat ziekenhuis op in het huidige Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Gynaecoloog Nagel bleek inderdaad de vader te zijn

Henk Nagel, die de kunstmatige inseminaties verzorgde werd door het Jeroen Bosch Ziekenhuis benaderd voor een DNA-test. Uit die test bleek dat Nagel de vader van het donorkind in kwestie is. Nagel geeft aan dat hij de wensouders slechts wilde hebben, maar dat hij dit met de huidige denkwijze nooit meer zou doen.

Donorkinderen die nu ook willen uitzoeken of er bij hen iets vergelijkbaars is gebeurd, kunnen contact opnemen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Het is niet zeker of de gynaecoloog strafbaar is

Het is overigens niet zeker of de gynaecoloog ook strafbaar heeft gehandeld. Toen de kunstmatige inseminaties plaatsvonden, waren hier namelijk nog geen specifieke wetten voor.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven