Wat is TerraClassicUSD? $USTC

Dat Terra Classic momenteel erg populair is valt niet te ontkennen. Waarschijnlijk ben je ook indirect op dit artikel over TerraClassicUSD gekomen omdat je meer te weten wilt komen over Terra Classic. Goed dat je hier bent want TerraClassicUSD is namelijk minstens zo belangrijk als LUNC.

Wat je misschien niet wist of zou denken is dat Luna Classic ($LUNC) en TerraClassicUSD (USTC) onwijs belangrijk voor elkaar zijn. De twee waren zelfs tot kort digitaal verbonden aan elkaar.

Wat is TerraClassicUSD? $USTC

Voordat bovenstaande munten classic werden werkten ze samen. Het idee was simpel: Elke keer als een $LUNC ‘geburned’ of ‘verbrand’ werd, werd er een nieuwe USTC gemaakt of permanent vernietigt. Voor 28 mei (de crash) heette Terra Classic nog Terra (LUNA). USDTC heette toen nog TerraUSD (UST).

Toen Luna (nu LUNC) eind mei volledig instortte ging USTC mee ten onder. USTC moest en zal eigenlijk altijd gelijk moeten staan aan $1, één dollar. Dit ging mis op eind mei toen beide munten waren ingestort.

TerraClassicUSD – $USTC wordt echter nog steeds als een ‘stablecoin’ gezien ook al is hij dat niet meer, een munt is inmiddels geen $1 waard.

Wil jij $LUNC gemakkelijk via Ideal kopen in Nederland? Onze handleiding vind je hier.

Actuele prijs TerraClassicUSD – $USTC

Hoe werkt het netwerk?

Het Terra netwerk is een blockchain. Deze werkt via de proof-of-stake (POS) wijze. Dit betekent dat een willekeurig gekozen validator een nieuw transactieblok voorstelt na het “inzetten” van een aantal van hun LUNC munten. Als een bepaald aantal andere validators de het blok kunnen bevestigen en kunnen laten zien dat deze geldig is krijgt de aanvrager een beloning.

Is dat niet het geval? Dan kan die persoon zijn of haar inzet verliezen.

Het netwerk geeft de validators met een kleine vergoeding voor elke LUNC-transactie – Luna Classic. De transactiekosten en de beloningen worden uitgedrukt in TerraSDR.

De Terra blockchain beheert een gedecentraliseerde applicatie (dapp) genaamd Anchor. Anchor neemt stortingen aan in Terra stablecoins (USTC) en heeft als doel een om stabiele rente te betalen in een markt die bekent staat als erg onstabiel.

Anchor biedt ook leningen aan en geeft onderpand.

Scroll naar boven