WAT!? Honderd statushouders krijgen zes maanden Van der Valk hotel

WAT!? Honderd statushouders krijgen zes maanden Van der Valk hotel

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft zich de woede van de gemeente Purmerend op de hals gehaald. De organisatie heeft de gemeente namelijk medegedeeld dat er  zo’n 100 statushouders in het Van der Valk hotel ondergebracht gaan worden.

Om dit te kunnen doen heeft het COA razendsnel een huurovereenkomst gesloten met Van der Valk voor een periode van zes maanden. Deze overeenkomst gaat in op 1 september van dit jaar.

Als het om asielzoekers gaat, kan het Rijk ineens pijlsnel handelen. Dat blijkt wel uit het feit dat slechts 3 dagen geleden, de gemeente Purmerend werd vertelt dat het Rijk het Van der Valk hotel als opvanglocatie gaat gebruiken. Of men het er nu mee eens is of niet, is niet belangrijk.

Meerdere Van der Valk hotels nodig voor opvang

Het COA blijkt met nog veel meer Van der Valk hotels afspraken te hebben gemaakt voor de opvang van asielzoekers. Op welke locaties dat gebeurt, is nog niet duidelijk.

WAT!? Honderd statushouders krijgen zes maanden Van der Valk hotel

Personeel weet nergens van

De situatie is zo schrijnend, dat Van der Valk-personeel geen idee heeft waar ze aan toe zijn. In Purmerend sluit het hotel haar deuren per 1 september voor gasten. Iedereen die na deze datum een boeking heeft staan, wordt benaderd en krijgt een uitleg. Er wordt van gasten vooral ‘begrip’ gevraagd.

Het COA wil in het hotel voornamelijk ‘nareizigers’ (gezinsleden van statushouders) en statushouders onderbrengen. Het is de bedoeling dat zij vanuit hun luxe hotelkamers binnen de periode van zes maanden zullen doorstromen. Dit kan naar een andere opvanglocatie zijn, of naar een mooie woning.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven