Walgelijk: Man (43) verkracht stiefdochter en maakt haar zwanger

Walgelijk: Man (43) verkracht stiefdochter en maakt haar zwanger

Een 43-jarige man uit Coevorden is in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van zes jaar. Dat is twee jaar meer dan de vier jaar die de rechtbank in Assen hem in in oktober oplegde en waartegen de man in beroep ging.

De verzwaarde straf komt doordat de rechter er zwaar aan tilt dat de stiefdochter op haar 13e zwanger raakte en abortus moest laten plegen.

Jaar lang misbruikt

Het kind werd gedurende een jaar lang vanaf februari 2020 in haar eigen slaapkamer dagelijks misbruikt. De man sloeg toe wanneer haar moeder werkte en hij het rijk alleen had.

Bovendien gebruikte hij tijdens de verkrachtingen nooit een voorbehoedsmiddel, iets dat het hof de man kwalijk neemt. Daarmee heeft de man het risico genomen op een zwangerschap, die uiteindelijk dus ook volgde. In de tussentijd drong hij bij de moeder van het kind overigens aan op het gebruik van de pil.

Dan zou er toch een lichtje moeten gaan branden, lijkt ons. Maar niets is minder waar. Haar moeder zou nergens vanaf hebben geweten.

Verstoppen onder bed

Tegenover de politie heeft het slachtoffer verklaard dat ze zo bang voor haar stiefvader was, dat ze met kleren aan sliep en zich uit angst onder haar bed verstopte wanneer ze hem hoorde aankomen. Het interesseerde de goorlap helemaal niets, hij trok haar onder haar bed vandaan om zijn eigen lusten te bevredigen.

Psychisch in orde

Psychisch onderzoek heeft uitgewezen dat de man niet lijdt aan een stoornis. Behalve ademen dan. Desalniettemin denkt de rechtbank dat de kans op herhaling klein is. Daarom wordt een behandeltraject niet noodzakelijk geacht. De man moet zes jaar de gevangenis in, mag vijf jaar geen contact met zijn stiefdochter hebben moet haar een schadevergoeding van 15.000 euro betalen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven