Walgelijk: Hoofdagent opgepakt wegens verkrachting 13-jarig meisje

Walgelijk: Hoofdagent opgepakt wegens verkrachting 13-jarig meisje

In India is massale, terechte, woede ontstaan over een politieagent die zich schuldig gemaakt zou hebben aan het verkrachten van een 13-jarig meisje. De man is opgepakt, het slachtoffertje ligt momenteel in het ziekenhuis.

Groepsverkrachting

De tiener meldde zich in de stad Lilitpur, in de Indiase deelstaat Uttar Pradesh, op het politiebureau omdat ze slachtoffer was geworden van groepsverkrachting. Ze vertelde dat vier mannen haar hadden ontvoeren en dat zij zich vervolgens aan haar hadden vergrepen.

Na dagenlang vastgehouden te zijn, wist het meisje aan haar belagers te ontsnappen. In de veronderstelling dat de politie haar zou helpen, ging ze naar het bureau. Dat gebeurde niet. Sterker nog: De hoofdagent misbruikte het meisje opnieuw.

Opgepakt

”We zullen keihard optreden tegen degenen die zich hier schuldig aan hebben gemaakt”, zegt een hoge politiefunctionaris tegen Reuters. Ook activisten en politici zijn woedend. ”Als zelfs politiebureaus niet meer veilig zijn voor vrouwen, waar zijn ze dat dan wel”, vraagt politicus Priyanka Gandhi Vadra zich af.

De hoofdagent zit inmiddels achter slot en grendel. De politie is er ook in geslaagd om drie anderen aan te houden. Deze mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de groepsverkrachting.

 

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven