Waarschuwing voor noodweer in drie provincies

Waarschuwing voor noodweer in drie provincies`

Het KNMI (Koninklijk Nederlands Meetinstituut) heeft code geel afgegeven voor een deel van ons land. In de ochtend trekken zware regen- en onweersbuien richting het noorden van Nederland. Vooral het westen krijgt te maken met harde windstoten en hagel: noodweer dus.

Noodweer

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht en het Waddengebied. Op de weg wordt het verkeer gevraagd op te letten.

In de avond komen langs de noordwestkust en in het Waddengebied zware windstoten voor. Dat is vooral het geval bij passerende buien, volgens het KNMI.

Mix

Vandaag krijgen we een mix van regen, onweer, wind en zon. Vanmorgen wordt gekenmerkt door regen- en onweersbuien. Die trekken noordoostwaarts weg. In het zuiden van Nederland is het overwegend zonnig.

Rond dit tijdstip (10.00 uur) liggen de temperaturen tussen de 19 en 21 graden. Het blijft echter niet droog. De zonnestralen en stapelwolken maken vanmiddag wederom plaats voor regen- en onweersbuien, van het zuidwesten naar het noordoosten van het land.

’s Middags wordt het 22 tot 25 graden. Daarnaast waait het ook: het waait uit het zuiden tot zuidwesten en neemt toe naar matig, aan zee naar (vrij) krachtig. Dat meldt Weeronline.

De mengelmoes van weersomstandigheden houdt nog even aan: maandagavond, en in de nacht naar dinsdag trekken er vele regen- en onweersbuien over het land.

De eerder genoemde zuidwestenwind is matig tot krachtig en het koelt in de nacht af naar 13-14 graden. Daarmee wordt het dus best fris.

Waarschuwing voor noodweer in drie provincieswaarschuwen: zwaar noodweer in het gehele land

Morgen

Ook morgen krijgen we herfstachtige weersomstandigheden: de zon schijnt geregeld, maar het komt ook tot buien. Vooral dinsdagmiddag en -avond regent het stevig door

Ook waait het stevig: boven land is de wind vrij krachtig, aan zee, rondom het IJsselmeer en bij de Waddeneilanden krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7 met aan de noordwestkust en op de Waddeneilanden zware windstoten van 75 tot 90 km/uur.

De temperatuur is duidelijk lager dan voorgaande dagen en komt uit op 18 tot 20 graden. Voor de tijd van het jaar zijn dit overigens hele gebruikelijke waarden.

Woensdag: opnieuw veel wind en buien

Helaas is dinsdag naar alle waarschijnlijkheid nog niet alle regen gevallen, en ook de wind houdt aan. De zuidwestenwind is vrij krachtig en aan zee hard.

Windkracht 5 tot 7 met in de kustgebieden zware windstoten van 75 tot 90 km/uur. De temperatuur komt uit op 20 tot 22 graden en daarmee is het weer iets warmer, ook kan de zon zich wellicht hier en daar nog even laten zien.

Scroll naar boven