Waarschuwing van kinderpsycholoog: dit is waarom je je kinderen niet op de mond kussen

moeder geeft kus op mond van zoontje

Als ouders knuffelen en kussen we onze kleintjes zo veel als we kunnen – zolang ze nog klein genoeg zijn om ons dit te laten doen.

Als ouder ben ik van mening dat het belangrijk is om je kind van tijd tot tijd liefde te geven en kussen is de beste manier om dit te doen, maar hoe zit het met het kussen van je kind op de mond?

Mensen hebben uiteenlopende meningen over de vraag of het goed is om je kinderen op de mond te kussen en niet iedereen doet het.

Nadat voormalig Spice Girl en beroemdheid Victoria Beckham vorig jaar een foto plaatste van zichzelf die haar dochter op de mond kuste, was het internet verdeeld in hun gedachten hierover.

Niet lang daarna stemde een psycholoog in met het debat en gaf haar professionele mening.

Het debat voert nu weer een rondje op internet – wel of niet op de mond kussen? Dat is de vraag.

Als jij het type ouder bent dat je kind op de mond kust of dat misschien deed toen ze klein waren, dan ben je niet de enige. Het is niet iets ongewoons of vreemd, maar hoe psychologisch gezond is het eigenlijk?

Nadat de beroemdheid Victoria Beckham vorig jaar een foto van haarzelf had gedeeld terwijl ze haar dochtertje kuste op de mond via haar social media, veroorzaakte dit een verhit debat op internet.

Sommige mensen reageerden sterk op het feit dat ze haar dochter op de mond kuste, terwijl anderen dachten dat het een volkomen normaal en liefdevol beeld was van een moeder en haar kind.

Het debat leidde ertoe dat kinderpsycholoog Charlotte Reznick haar professionele mening gaf over de foto en de act. Volgens Dr. Reznick moet je je kinderen nooit op de mond kussen.

“Als je je kinderen op de lippen begint te kussen, wanneer stop je dan?” Zei de arts tegen The Daily Mail.

moeder geeft kus op mond van zoontje

Seksueel verwarrend

De kinderpsycholoog verklaart haar standpunt door te zeggen dat kinderen zich al op jonge leeftijd bewust worden van hun seksualiteit, dus een onschuldige kus op de mond kan emotionele banden creëren die verwarrend kunnen zijn voor het kind. Reznick gelooft dat, hoewel het geen pijn doet om je kinderen op de mond te kussen als ze baby’s zijn, ouders er helemaal niet mee moeten beginnen omdat het kind later in de war kan raken.

“Als een kind vier, vijf of zes jaar wordt en hun seksuele bewustzijn zich ontwikkelt, kan de kus op de lippen voor hen stimulerend zijn”, legt de arts uit aan The Daily Mail. “Mensen horen dit niet graag, maar de lippen zijn een erogene zone en feel-good chemicaliën die worden geassocieerd met seksuele opwinding – inclusief serotonine en oxytocine – worden vrijgegeven door lip-kussen.”

Meningsverschillen

Maar niet iedereen is het daarmee eens. Sally-Anne McCormack, een andere psycholoog, aarzelde niet om Reznick’s standpunt te bekritiseren.

“Er is absoluut geen mogelijkheid dat het kussen van een jong kind op de lippen op enigerlei wijze verwarrend voor hen is,” vertelde Dr. McCormack aan The Sun. “Dat is hetzelfde als zeggen dat borstvoeding verwarrend is.”

“Sommige mensen kunnen er problemen mee hebben”, gaat McCormack verder. “Maar het is niet meer seksueel dan een baby een knuffel te geven.”

Hieronder is de foto die een verontwaardiging veroorzaakte en online een debat op gang bracht:

https://www.instagram.com/p/BHrJmVwB1hZ/?utm_source=ig_embed

Wat vind jij ervan om je kleintje op de mond te kussen, OK of niet OK?

Deel je mening in de comments en deel het artikel zodat er meer kunnen deelnemen aan de discussie.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven