Waarschuwing: In deze plaats loopt een kattenhater rond

a person holding a small kitten up to their face

Bedroevend nieuws vanuit de gemeente Hoogeveen. Katteneigenaren wordt met klem verzocht hun dieren de komende tijd binnen te houden. 

Kanaal

In de Drentse stad is namelijk een kattenhater actief. Binnen slechts zeven dagen zijn al zes katten in het kanaal aangetroffen en die zijn daar niet zomaar in gevallen.

Alle dieren blijken erin gegooid te zijn. Daarnaast worden er momenteel tientallen katten vermist. Vandaag heeft een groep vrijwilligers een zoektocht gehouden.

Zij liepen langs het kanaal in de hoop de dieren nog levend terug te vinden. Iemand die meeliep is Jessica Schilperoort. Haar huisdiertje verdween afgelopen zaterdag.

Tegen Hart van Nederland zegt ze: ”Op dinsdag kreeg ik een telefoontje van de dierenambulance. Pip lag in het kanaal. Ze leefde niet meer.”

Jessica vond dat maar vreemd, want Pip was juist een dier dat voornamelijk in en rondom haar woning te vinden was.

white and grey kitten on grey textile

Zes katten in week tijd

Het hele gezin is vanzelfsprekend ontzettend verdrietig. ”Mijn zoontje kwam net thuis van voetbaltraining. Die stortte direct in. Mijn dochtertje ook.”

”Je weet op zo’n moment niet goed wat je moet denken. Het is een deel van je gezin, ook al was ze nog maar een jaar en vier maanden. Het is je maatje.”

”Ik heb nog een kat, die is helemaal radeloos nu. Die ligt bij mij als een baby. Ze durft niet meer naar buiten, heb ik het idee.”

In een week tijd zijn er al zes katten gevonden in het kanaal. Allen leven niet meer. Langs het kanaal zit een metalen schot en de katten kunnen daardoor niet zelf uit het kanaal komen.

cat, flower, kitten

Stop ermee!

Het vermoeden bestaat dat de katten moedwillig zijn omgebracht. Jessica kan dat maar moeilijk bevatten. ”Ik snap niet dat je een diertje dit aan kan doen. Dieren hebben ook recht op het leven!”

Ze heeft een duidelijke boodschap voor de dader. “Stop ermee, want er zijn mensen die heel veel van hun dieren houden. Het is zelfs zo dat het net hun kindjes zijn voor sommige mensen.”

Aangeraden wordt dus om katten de komende tijd binnen te houden, totdat degene die hier verantwoordelijk voor is bekend is.

Scroll naar boven