Waarschuwing: Hier gaat het vanavond helemaal los

Waarschuwing: Hier gaat het vanavond helemaal los

Specialisten van het KNMI melden dat Nederland vanavond fikse onweersbuien te wachten staat, die tot morgenochtend zullen duren. En daar blijft het niet bij, want er komt ook ‘veel regenval’, hagel en ferme windstoten.

Code geel

Verwacht wordt dat de provincies Noord-Brabant en Limburg het het zwaarst gaan krijgen. Het KNMI heeft dan ook code geel uitgevaardigd.

Waarschuwing: Hier gaat het vanavond helemaal los

Die is van kracht van vanavond 22.00 uur tot morgenochtend 06.00 uur. De meteorologen voorspellen naast onweer ook ‘zeer veel regenval, hagel en windstoten tot ongeveer 60 kilometer per uur’. Het verkeer wordt gevraagd ‘op te passen’ en voorzichtig te rijden.

Regen, onweer en hagel

Vandaag is het best nog lekker weer, met hoge temperaturen. Vanmiddag neemt de bewolking toe en in de avond en in de nacht trekken vanuit het zuidwesten meerdere regen- en onweersbuien over het land. Met betrekking tot regen, verwacht wordt dan het meer dan 30 millimeter gaat worden.

Aankomende nacht wordt niet plakkerig en eigenlijk best aangenaam. Temperaturen zullen liggen tussen 15 en 19 graden. Wanneer de regen morgenochtend wegtrekt, klaar het weer op.

Wanneer de zon voldoende schijnt, kunnen we toch weer gaat genieten van een graad of 25. Aan de kust is dat iets minder, maar met 22 graden hebben we weinig te klagen.

Dat gezegd hebbende, komen er morgenmiddag en avond opnieuw buien. We krijgen wederom regen, onweer en hagel. In deze voorspelling ziet het er slecht uit voor het oosten van Nederland. Het KNMI voorspelt dat de provincies ‘het zwaarst’ zullen worden getroffen.

Komende dagen

Vanaf woensdag blaast een krachtige noordenwind koelere lucht het land in. De temperaturen zullen uitkomen tussen de 18 en 22 graden.

Op sommige plaatsen kan de dag ietwat bewolkt en regenachtig beginnen, maar de namiddag wordt gekenmerkt door zon en droogte.

Zomer voorbij?

De nacht naar donderdag markeert het begin van een koudere periode. De temperaturen zullen in veel gebieden onder de 10 graden dalen, en in Twente kunnen ze zelfs tot rond de 4 graden zakken. Op de grond bestaat de kans dat het enkele graden boven het vriespunt blijft.

Maar is de zomer echt voorbij? Dat is nog onzeker, maar vanaf donderdag lijkt de wind weer uit de zuidoostelijke richting te komen, wat warmere lucht naar ons land brengt.

De zon zal zich volop laten zien en de temperaturen zullen weer stijgen. Op donderdag liggen de temperaturen tussen de 20 en 23 graden, en in het weekend kan het zelfs in het binnenland opnieuw zomers warm worden, met temperaturen boven de 25 graden. Het lijkt erop dat we kunnen uitkijken naar een nieuwe nazomer.

Scroll naar boven