Waarde bitcoin stijgt opnieuw boven de 50.000 dollar

De waarde van één Bitcoin is wederom boven de 50.000 dollar gestegen en heeft een hoogtepunt van meer dan 3 maanden te bereikt terwijl de cryptocurrency blijft opveren.

De digitale munt steeg vanmiddag boven dat niveau, volgens gegevens van Coin Metrics.

Bitcoin bereikte een recordhoogte van meer dan $64.000 in april maar daalde in juni en juli en dook zelfs onder de $30.000. Een van de belangrijkste redenen was de hernieuwde controle van de Chinese autoriteiten, die de bitcoinmijnen dwong te sluiten en naar elders te verhuizen.

ZIE OOK: Hoe koop je gemakkelijk Bitcoin (BTC)?

Maar sinds half juli is de bitcoin aan een gestage opmars bezig.

In de afgelopen dagen zijn er twee belangrijke aankondigingen geweest voor de cryptocurrencywereld. Vorige week zei Coinbase dat het $ 500 miljoen aan crypto op zijn balans zou kopen en 10% van de winst zou toewijzen aan een portefeuille van crypto-activa.

Op maandag zei PayPal dat het zijn dienst om mensen digitale valuta te laten kopen, houden en verkopen, in het Verenigd Koninkrijk zou lanceren.

Ondertussen stonden andere digitale munten ook hoger. Ethereum werd maandagochtend met ongeveer 2% hoger verhandeld op $3.330. Ethereum, het blockchain-netwerk dat wordt aangedreven door ether, activeerde eerder deze maand een belangrijke upgrade die de prijs omhoog hielp.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven