Waar en hoe laat barst vanmiddag en vanavond het onweer los?

Horrorweekend op komst: ''Zomer bereikt dieptepunt''

Het is vandaag niet alleen erg warm en plakkerig in ons land. Aan het einde van de middag en vanavond is er een enorme kans op onweer. Sommige buien kunnen zelfs gepaard gaan met hagel, zware winstoten en veel regen in korte tijd.

Gaat helemaal los

Toch verschilt het nogal per plaats; waar en wanneer kun je maar beter even schuilen voor moedertje natuur? Weer.nl en Hart van Nederland hebben een overzicht gemaakt.

Vandaag begint nog gemoedelijk. De paar wolkenvelden hinderen het zonnetje niet. De wind uit zuidelijke tot oostelijke richtingen zorgt voor broeierige warmte.

Temperaturen zullen liggen tussen de 27 en lokaal zelfs 31 graden. De hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het enorm drukkend warm gaat aanvoelen.

16.00 – 21.00

Aan het begin van de middag begint het noodweer. Zware onweersbuien zullen ontstaan tussen Frankrijk en België. Deze buien trekken vanuit het zuiden naar het noordoosten.

Aan het einde van de middag bereiken ze ons land via Zeeland en Noord-Brabant. Er geldt code geel voor de 4  provincies Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en Zuid-Holland.

De weerswaarschuwing geldt tussen 16.00 en 21.00 uur. Wat je kunt verwachten is onweer, hagel en zware windstoten die wel 75 kilometer per uur kunnen bereiken. Ook zal er in korte tijd veel regen vallen, wat gaat leiden tot wateroverlast op de wegen.

18.00 – 23.00

Niet alleen onze zuidelijke provincies krijgen te maken met (onweers)buiten. Ook de rest van Nederland staat dit allemaal te wachten.

Tussen 18.00 en 23.00 uur geldt er code geel voor de provincies Noord-Holland, Utrecht, Gelderland, Overijssel en tot slot Flevoland.

Waar en hoe laat barst vanmiddag en vanavond het onweer los?

20.00 – 01.00

De buien trekken in de loop van de avond door naar het noorden van het land. Tussen 20.00 en 01.00 uur geldt er voor de provincies Drenthe, Groningen, Friesland en de Waddeneilanden code geel.

Limburg in de problemen

Overmorgen onstaat er boven Frankrijk en Centraal-Europa een nieuwe storing. In eerdere weermodellen leek die vanuit het zuidoosten over een groot deel van Nederland te gaan komen.

Dat zou tot gevolg hebben dat we grote neerslagsommen zouden krijgen. De nieuwste berekeningen laten zien dat alleen Limburg hier mogelijk mee te maken krijgt.

Wanneer de droge berekening uitkomt, dan wordt het donderdag lekker zonnig, waarbij het alleen in Limburg bewolking alsmede regen gaat komen.

Op de warmste plaatsen wordt het dan alsnog tussen de 25 en 28 graden. Wanneer de rest van het land toch getroffen gaat worden door regen, zakt de temperatuur naar zo’n 20 tot 24 graden.

Zomer keert weer terug

Na donderdag is het vrijdag en in het weekend weer overwegend droog met flink wat zon. De temperaturen gaan dan weer lekker omhoog. Vaak komt het kwik tussen 25 en 28 graden uit, maar op zondag komt in het zuiden de tropische grens van 30 graden ook weer in zicht.

Scroll naar boven