Waaghals rent over de rand van wolkenkrabber, en dan gaat het helemaal mis…

Waaghals rent op de rand van wolkenkrabber, filmt zichzelf terwijl het misgaat

Heb je wel eens gehoord van de sport freerunnen? Beoefenaars bewegen zich hierbij sierlijk door de (vaak) stedelijke omgeving. Ze grijpen alles aan als hulpmiddelen. Denk aan auto’s, muren, ramen enzovoort. Het kan echter ook wat heftiger.

Voor sommige mensen is ‘basic freerunnen’ niet genoeg. Zij zoeken naar extra adrenaline en kiezen wolkenkrabbers uit waar ze dan op de rand trucs uitvoeren.

Gebouw

Een freerunner besloot een monumentaal gebouw te beklimmen, om vervolgens over het dak te rennen. Althans, dat leggen we niet goed uit.

Waaghals rent op de rand van wolkenkrabber, filmt zichzelf terwijl het misgaat

Hij staat de rand, die zigzaggend gemaakt is. De bedoeling is om van de ene rand naar de andere te springen. De freerunner heeft een bodycam, waarmee zijn stunt gefilmd wordt.

Gaat mis

Aan het begin van de video zien we de man op ijzingwekkende hoogte op de rand van het gebouw staan. We  kregen zelf al natte handen toen we de hoogte zagen. Moet je nagaan als je er zelf staat.

Wanneer hij is aan het parcours begint gaat het al snel mis. Hij lijkt verstrikt te raken in elektriciteitskabels en mist daardoor zijn sprong.

De man verliest zijn grip, mist de rand en lijkt naar beneden te vallen. Einde verhaal. Maar in een snelle reflex weet hij een van de elektriciteitskabels vast te pakken.

Bewonderenswaardig genoeg weet hij zichzelf daarna via de muur omhoog te trekken. Op de beelden is te zien hoe iemand (zijn vriend) hem uiteindelijk over de rand heen helpt. De twee vrienden beginnen daarna hysterisch te lachen, alsof ze niet goed weten wat er gebeurd is.

Onderstaande de beelden. We moeten erbij zeggen: voor sommige mensen kan de vido heel heftig overkomen. Niet dat we straks het verwijt krijgen dat we dat niet hebben aangegeven:

Scroll naar boven