Waaghals met Formule 2 auto op snelweg! Politie kan niet ingrijpen

Onlangs gaat er een video rond dat een man in een Formule 2 auto op de snelweg aan het rijden is. Het is ook niet heel moeilijk om zo’n auto te herkennen, maar als je zo’n auto in je achteruitkijkspiegel ziet, dan schrik je wel even.

Wat een beelden

Dit was de 2e keer dat de 45-jarige man uit Tsjechië op de weg ging met een Formule 2-auto op de weg ging. Hij deed dat in 2019 ook al en die beelden gingen ook viraal. Dit weekend deed hij het overnieuw en de beelden gingen weer viraal. Hij reed samen met een Lamborghini Aventador SVJ en een Bugatti Chiron… Niet de minste auto’s.

De politie weet wie de bestuurder is maar kan door de wetgeving niet ingrijpen. De wet zegt dat ze de bestuurder op heterdaad moeten betrappen om tot een proces verbaal over te gaan. De man wist precies wat hij deed want hij had een helm op om zijn identiteit verborgen te houden.

Dus de man blijft hier mee wegkomen wanneer hij niet wordt aangehouden door de politie. Het is namelijk verboden om met zo’n auto op de openbare weg te gaan. Ook de verzekering zal de kosten niet vergoeden als hij een ongeluk zou maken.

Ben jij benieuwd naar de beelden? Bekijk die dan hieronder:

Formula Car on a Public Highway in the Czech Republic

Laat een reactie achter

Scroll naar boven