Vuurwerkwinkels mogen ook geen licht vuurwerk verkopen

Vuurwerkwinkels mogen vrijwel geen enkele vorm van vuurwerk verkopen. Ook het vuurwerk van categorie 1 niet, wat onder licht vuurwerk valt. Ze wilden daarvoor een speciale plek openen waar een klant dat zou kunnen kopen en dat mag niet. Ook mogen ze niks bij iemand bezorgen.

“Dit had nu juist een kleine pleister op de wonde moeten worden. Er was veel vraag naar en mensen hadden er ook op ingezet, maar nu blijven we ook hier mee zitten”, zegt Marcel Teunissen van de vuurwerkbranche.

De enige winkels die dit soort voorwerk mogen verkopen zijn supermarkten die het al in de schappen hadden liggen.

“Ook bouwmarkten met een afhaalloket kunnen daar misschien iets mee doen. Maar verder kan niemand iets. Dit is voor ons nu al de derde teleurstelling dit jaar. De frustratie is groot, zeker omdat het dan wel in de supermarkten mag liggen. Mensen hadden gehoopt om toch nog een beetje te verdienen. Nu hebben ze 0,0 procent omzet.”

Vuurwerkverbod

De overheid heeft een volledig vuurwerkverbod ingevoerd voor dit jaar zodat mensen in de zorg niet nog extra druk krijgen rond de feestdagen.

De vuurwerkbranche denkt echter dat dit verbod alles nog erger gaat maken:

“Mensen worden nu nog meer de illegale kant ingeduwd en dat moeten we niet willen. We hebben nu niet meer in de hand wat er straks afgestoken gaat worden. We houden ons hart vast. Maar als er nu wat fout gaat, hoeft niemand meer bij onze branche aan te komen, want het vuurwerk komt niet van ons.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven