Vuurwerk afsteken in achtertuin gaat mis: één dode

In het Limburgse Neeritter, in het midden van de zuidelijke provincie, wilden twee personen vuurwerk afsteken in een achtertuin aan de Rutjensstraat. Om nog onduidelijke redenen ging dat niet goed en een persoon kan het helaas niet meer navertellen.

Hoewel de hulpdiensten snel ter plaatste waren, kwam alle hulp te laat. Dat melden De Telegraaf, Hart van Nederland en 1Limburg.

Vuurwerk ontploft

Het gebeuren vond plaats rond 20.35 uur. Hoewel het vandaag nog geen oudjaarsavond is, wilden de twee mannen alvast wat vuurwerk afsteken. Dat wilden ze doen in de bewuste achtertuin.

Tijdens het aansteken ging het vervolgens helemaal mis. Wat er precies fout is gegaan, is nog niet bekend. Een van de twee mannen kon in elk geval niet meer gered worden.

Oorzaak nog onbekend

De exacte oorzaak is vooralsnog onbekend, maar de klap was fors. De autoriteiten hebben momenteel een groot onderzoek ingesteld naar de precieze omstandigheden. De identiteit van de man die is omgekomen, is nog niet vrijgegeven in verband met privacy.

Hulpdiensten snel ter plaatse

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. Hart van Nederland deelt beelden waarop te zien is hoe zij in actie komen op de plek waar het gebeurde.

Desondanks kwam de hulp te laat. Wij wensen de nabestaanden alsmede alle betrokkenen veel sterkte met dit verdrietige verlies.

Scroll naar boven