Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat vrouwen gelukkiger zijn met een partner die minder aantrekkelijk is dan zijzelf. Dit is bepaald aan de hand van een recent onderzoek uit de Verenigde Staten.

Meer geluk in de liefde

Het onderzoek is gedaan aan de Florida State University. Er werden 113 jonge stellen onder de loep genomen die aan het begin van hun relatie stonden. Een gedeelte van de ondervraagde mannen werd getypeerd als lelijke mannen. Het doel van dit onderzoek: speelt uiterlijk een rol bij geluk in relatie?

Vrouwen met een aantrekkelijkere man maken zich blijkbaar sneller zorgen over hun eigen uiterlijk, waardoor ze meer aandacht aan zichzelf besteden. Zo zijn de onzekerder over hun uiterlijk, en gaan dus sneller op dieet. Of ze geven misschien meer geld uit aan kleding. Dit resulteert uiteindelijk in meer stress, wat niet goed is voor welke relatie dan ook.

BEKIJK OOK  Welke kant kijkt de man op? Het antwoord zegt veel over je persoonlijkheid

Het onderzoek vertelde dat in gevallen waarin de man minder aantrekkelijk werd gevonden: hij dit waarschijnlijk zou compenseren met het verwennen van zijn vrouw, zoals cadeautjes, bepaalde gunsten of in sommige gevallen zelfs extra huishoudelijk werk.


Like it? Share with your friends!