Vrouwen prefereren hun beste vrienden meer dan hun echtgenoten, bevestigt onderzoek

Zoals Meredith Gray ooit tegen Christina Yang zei: “Derek is de liefde van mijn leven, maar jij bent mijn zielsverwant.”

Het is een gevoel waar velen van ons waarschijnlijk mee te maken hebben – onze vrienden zijn, als ze echte vrienden zijn, één van de beste mensen in ons leven. En recentelijk heeft een studie bevestigd dat de meeste vrouwen het gezelschap van hun vrienden prefereren boven dat van hun romantische partners.

Het onderzoek werd uitgevoerd door het zorgbedrijf en spa Champneys, waarin specifiek werd onderzocht waarom de meeste van hun klanten dames waren. En het lijkt erop dat het te maken heeft met het vriendschapselement. Veel van de vrouwen zeggen dat ze de voorkeur geven aan het gezelschap van hun vrienden omdat ze minder vervelend zijn.

Deze bevindingen, volgens Champneys, gaan om het idee dat soulmates specifiek een romantische partner zou moeten zijn. Van de 1.517 vrouwen die aan de enquête deelnamen, gaf meer dan 50% van hen aan liever tijd met hun vrienden door te brengen dan hun partner.

Een vertegenwoordiger van Champneys zei: “Deze onderzoeksresultaten ondersteunen onze eigen verkoopstatistieken, waaruit blijkt dat alle vrouwelijke groepsboekingen voor onze spa-dagen en weekendaanbiedingen bijna verdubbeld zijn in de afgelopen 12 maanden. Onze pakketten ‘Girly Getaway’ en ‘Girls Night In’ voor groepen van zes of meer zijn zelfs de meest gevraagde pakketten in de Champneys Spa-resorts. ‘

Afgezien van het feit dat het minder irritant is, zoals 1 op de 4 vrouwen zei, zijn er ook enkele andere redenen voor de statistieken.

Vrouwen die aan de enquête deelnamen, zeiden dat ze met hun beste vrienden konden ‘praten over alles’, wat niet verwonderlijk is waarom vrouwen hun vrienden verkiezen, ze kunnen bespreken wat ze willen – en communicatie is de sleutel tot het begrip van vrouwen.

Daarnaast zei 39% dat ze liever tijd doorbrengen met hun vrienden omdat “we lachen totdat we huilen”, terwijl 29% toevoegde dat ze “ik kan echt mezelf zijn” kunnen zijn. Een kwart van de deelnemers verklaarde eerlijk: “we hebben veel meer gemeen”. En daar houdt het niet op. De bekentenissen gaan door en 40% beweert dat hun vrienden beter gezelschap waren sinds “we genieten van dezelfde dingen” en nog eens 28% zei dat hun vrienden “beter advies geven.” Eén vijfde van de vrouwen zei zelfs dat hun vrienden “een beter gevoel van humor hebben.”

Wat de redenen ook zijn, het valt niet te ontkennen dat wanneer je een goede vriend hebt, het is alsof je een deel van je ziel hebt om mee om te gaan. Ik heb wel heel vele geluk, aangezien mijn beste vriendin toevallig ook mijn vrouw is.

Wat vindt jij van de bevindingen van het onderzoek? Ben je het ermee eens dat je vrienden een beter gezelschap zijn dan je vriend/vriendin?

Bron: Distractify