‘Vrouwen massaal lastiggevallen door mannelijke Max Verstappen fans”

'Vrouwen massaal lastiggevallen door mannelijke Max Verstappen fans"

Vrouwelijke fans van de Formule 1-race in Oostenrijk klagen massaal over hordes asociale mannen die ook aanwezig zijn op het circuit. Ook bij de organisatie zijn tientallen klachten binnengekomen, die “zeer serieus” worden genomen.

Iemand zegt op Twitter: “Het lijkt alsof ze nog nooit een vrouw hebben gezien. Ik liep langs een tribune en er werd alleen maar geroepen en gefloten.”

Een andere bezoeker zegt “vreselijke dingen” gezien te hebben. “Het meisje dat ijs verkoopt wordt voortdurend lastiggevallen door oudere dronken mannen.”

Weer iemand zegt “te hebben moeten vechten tegen een paniekaanval” en tegen het in huilen uitbarsten.” De vrouw zegt doodsbang te zijn geweest, maar komt morgen terug voor de race. Voor de laatste keer.

Formule 1 “geschokt”

De Formule 1 heeft inmiddels gereageerd op de aantijgingen. Zij laten weten dat de klachten ook hen bereikt hebben. We hebben gehoord dat sommige fans het slachtoffer zijn geweest van compleet onacceptabel commentaar van anderen bij de GP van Oostenrijk.”

“We nemen deze zaken zeer serieus, hebben het besproken met de promotor van het evenement en de beveiliging, en zullen in gesprek gaan met de mensen die deze incidenten gemeld hebben. Dit soort gedrag is onacceptabel en zal niet getolereerd worden.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven