Vrouwen glippen op laatste moment expres onder gesloten spoorbomen door

In het Belgische Lokeren is een vrouw om het leven gekomen nadat ze samen met een andere vrouw op het laatste moment onder gesloten spoorbomen door te glippen.

In het Belgische Lokeren is een vrouw om het leven gekomen nadat ze samen met een andere vrouw op het laatste moment onder gesloten spoorbomen door te glippen. De andere vrouw kon maar nipt een aanrijding vermijden.

Spoorbomen

Rond 13.45 uur stonden de twee vrouwen te wachten bij de spoorwegovergang in de Eekstraat in Lokeren. Volgens een woordvoerder van Infrabel waren de slagbomen naar beneden.

”De seinen stonden ook op rood”, zo stelt Frederic Petit. ”Op het allerlaatste moment besloten de twee om over te steken, net op het moment dat er een goederentrein aankwam.”

”De machinist heeft nog geprobeerd te remmen, maar kon een aanrijding met een van de twee niet meer voorkomen. De vrouw kwam ter plekke om.”

Shock

Haar vriendin wist de overkant heelhuids te bereiken. Ze verkeerde in shocktoestand en is opgevangen door hulpdiensten. Ze heeft nog niet kunnen verklaren wat hen heeft doen besluiten om onder de spoorbomen door te glippen.

Vrouwen glippen op laatste moment expres onder gesloten spoorbomen door

Auto

Het treinverkeer kon rond 17.00 uur hervat worden, zo meldt Het Nieuwsblad. Maar rond 18.45 werd het weer gestremd. Bij de overweg van Nieuwkerken-Waas werd een auto op het spoor geschept.

Infrabel meldt dat de bestuurster van de wagen vermoedelijk een rood licht heeft genegeerd. Dat kwam haar heel duur te staan.

De auto, met daarin de bestuurster, werd zo’n vijftig meter weggeslingerd. De brandweer heeft haar moeten bevrijden. Ze heeft het wel overleefd, maar is naar de eerste hulp gebracht.

Meer dan 600 passagiers zijn met bussen uit de trein gehaald. Sommige mensen waren 0nwel geworden door de warmte in de trein.

 

Scroll naar boven