Vrouw ziet dakloze man elke dag – dan geeft hij haar papiertje dat ware identiteit onthult

35 jaar lang leefde dakloze Raimundo Arrudo Sobrinho op straat. Gedurende die dagen probeerde hij korte verhalen en gedichten te schrijven, hoewel zijn materiaal nooit door iemand werd gelezen.

Dag na dag bleef Raimundo schrijven. Zoals vele dichters en auteurs, hoopte hij dat zijn woorden ooit over de hele wereld zouden worden gepubliceerd – maar wie wil een kans geven aan een dakloze dromer? Niet veel mensen…

In het voorjaar van 2011 veranderde Raimundo’s leven echter voor altijd toen hij een vrouw ontmoette met de naam Shalla.

Shalla kon het niet helpen, maar was extreem nieuwsgierig naar de dakloze Raimundo, die altijd met een pen in zijn handen zat. Telkens als ze langskwam, schreef hij dingen op oude stukjes papier.

Op een dag gaf Raimundo eindelijk één van zijn gedichten aan Shalla. Ze was zo getroffen door het ongelooflijke vermogen van de man dat ze een Facebook-pagina creëerde om zijn talent met de wereld te delen.

Noch Raimundo noch Shalla had ooit kunnen bedenken waartoe het zou leiden.

Toen zijn poëzie en verhalen openbaar werden, kwam een ​​onverwacht persoon naar voren …

dakloze man schrijft poëzie

Raimundo is een 77-jarige man die al heel lang in de straten van Brazilië heeft gewoond.

Hij is geboren op het platteland, maar verhuisde naar de stad São Paulo toen hij 23 was. Daar werkte hij als tuinman en boekhandelaar.

dakloze man uit Brazilië

Raimundo werd echter dakloos tijdens de militaire dictatuur die het land in de late jaren zeventig in moeilijkheden bracht.

Hij bracht 35 jaar door op straat, maar gaf nooit op met het schrijven van poëzie en korte verhalen. Zijn werk was onbekend voor de buitenwereld, maar dat heeft hem afgeschrokken.

Ondanks het feit dat het leven op straat zwaar was – de kleding van Raimundo bestond uit zwarte tassen en hij ‘leefde’ aan een drukke weg – had hij een echte passie.

woonplaats dakloze

Raimundo zat elke dag op dezelfde plaats; voorbijgangers hadden geen idee waarom hij zo geobsedeerd was door zijn gerimpelde stukjes papier.

De lokale bevolking die voorbij liep, nam aan dat hij gewoon een vuile, oude man was die het moeilijk had maar geen moeite deed om zichzelf te helpen.

schrijven van poëzie

Raimundo bleef echter alles op papier schrijven en bleef dromen dat zijn werk ooit zou kunnen worden gepubliceerd.

Toen werd in 2011 een jonge vrouw genaamd Shalla Monteiro bevriend met hem.

dakloze man met gedichten

Elke dag zou ze een gesprek met hem hebben, totdat hij uiteindelijk bereid was om wat van zijn poëzie met haar te delen.

dakloze man met jongedame

Shalla werd weggeblazen door zijn werk – zozeer zelfs dat ze een Facebook-pagina creëerde in een poging zijn materiaal aan de wereld te laten zien.

Zodra het schrijven van Raimundo het internet raakte, kreeg hij een golf van steun. De lokale bevolking zocht hem op, gaf hem gulle geschenken en ondersteunde hem met bemoedigende woorden.

dakloze man eet broodje

Zijn Facebook-pagina groeide en groeide, totdat Raimundo uiteindelijk 100.000 nieuwe fans had.

De bekendheid was echter maar een klein deel ervan. Een bijzonder persoon zag het gezicht van Raimundo op Facebook en herkende hem. Het was zijn vermiste broer.

broer vindt zijn dakloze broer

De broer nam onmiddellijk contact op met Raimundo en nodigde hem uit om naar zijn huis te verhuizen. Wat een geluk om na zoveel jaar uit elkaar weer te herenigen!

Voor het eerst in een ongelooflijke 35 jaar kreeg Raimundo de kans om een ​​bad te nemen, zich te scheren en te verzorgen.

Vandaag de dag heeft Raimundo een thuis en voelt hij zich comfortabel als hij elke nacht gaat slapen. Het is echt geweldig wat een eenvoudig gebaar kan bereiken.

Raimundo en Shalla zijn nog steeds beste vrienden.

Raimundo en Shalla zijn beste vrienden.“The Conditioned” is een veelgeprezen documentaire die de opmerkelijke reis volgt die Raimundo maakte van vodden naar rijkdom!

Het is natuurlijk niet alleen in Brazilië dat mensen dakloos op straat leven.

Er zijn mensen zoals jij en ik, die, vaak om bepaalde redenen, zich neerleggen bij een leven dat bestaat uit honger en kou.

Het zijn mensen; ook zij dromen, hebben talenten, gevoelens, ambities, net als anderen.

Het minste wat we kunnen doen is laten zien dat we om hen geven en een helpende hand bieden wanneer de gelegenheid zich voordoet. Bedankt Shalla, dat je ons hebt laten zien wat een beetje vriendelijkheid kan doen. We hopen dat het uiteindelijk een kettingreactie veroorzaakt die het leven van mensen blijft veranderen door de kracht van positiviteit.

Als je het hiermee eens bent, deel dit verhaal dan!