Vrouw woedend door ‘vreselijk’ kerstcadeautje van schoonmoeder

Vrouw woedend door 'vreselijk' kerstcadeautje van schoonmoeder

Een Britse moeder is woedend nadat ze van haar schoonmoeder een kerstcadeautje kreeg waarmee in haar ogen de spot wordt gedreven met haar gewicht.

Via het forum Reddit laat de moeder weten dat ze een kussentje heeft gekregen, waarop de volgende boodschap stond afgebeeld: ‘Ik ben gestopt met joggen vanwege mijn gezondheid. Mijn dijen wreven tegen elkaar aan en mijn ondergoed vatte vlam’.

Moeder woedend door kerstcadeau van schoonmoeder

Fat shaming

De vrouw is woedend over het cadeau, dat grappig bedoeld was. Ze schrijft dat ze voorheen deed aan hardlopen, maar daar inmiddels mee gestopt is.  Ze denkt dat haar schoonmoeder bezig is met ‘fat shamen’. ”Ik zie mijn schoonmoeder al bijna nooit aangezien ze paar uur bij ons vandaan woont.”

”Nu kwam ze voor de kerstlunch en gaf me dit cadeau. Ben ik onredelijk als ik denk dat ze me te dik vindt en daar domme grapjes over maakt?”

Volgens de vrouw heeft haar schoonmoeder het overigens ook altijd gemunt op haar eigen zoon. ”Die weegt iets te veel en zijn moeder zegt dat hij eruit ziet alsof hij zwanger is.”

Reacties

Onder de post wordt massaal gereageerd. Veel mensen vinden het cadeau niet gepast. Iemand schrijft: ”Het ergste wat je tegen een vrouw kan zeggen (of suggereren in dit geval) is een opmerking over haar gewicht. Of het nou grappig bedoeld was of niet: dit is onacceptabel.”

Scroll naar boven