Vrouw wint droomhuis van twee miljoen, maar krijgt niets

Vrouw wint droomhuis van twee miljoen, maar krijgt niets

Een vrouw die dacht een gigantisch huis ter waarde van twee miljoen euro gewonnen te hebben, is in shock achtergebleven. In plaats van de kolossale villa, werd ze afgescheept met een bedrag van 5.000 pond. ”Uit goede wil”

‘Win mijn huis’

Loretta, een lerares uit het Britse Nottingham, is ten einde raad. Ze deed mee aan een ‘Win Mijn Huis’-wedstrijd van Park Estate Nottingham en werd uitgeroepen tot de winnaar.

In een video is te zien hoe een vrouw bij haar aan de deur verschijnt met een bos bloemen en een enorme fles champagne. Op dat moment leek het goed nieuws.

Zonder verduidelijking te geven over wat ze precies had gewonnen, kreeg Loretta te horen dat ze de winnaar was geworden van de prijstrekking in Nottingham.

Kleine lettertjes

Niet veel later valt haar droom compleet in duigen, wanneer Loretta te horen krijgt dat ze geen huis heeft gewonnen, maar 5.000 pond.

Dat blijkt als volgt in elkaar te zitten. In de kleine lettertjes van de loterij, staat dat wanneer de nettowinst van 2.5 miljoen pond niet wordt behaald, de winnaar geen huis krijgt maar 50% van de behaalde nettowinst. In dit geval verliep de loterij niet zoals gepland.

De organisator leed zelfs verlies, waardoor Loretta uiteindelijk helemaal nergens recht op had. Als ‘gebaar van goede wil’ werd besloten haar 5.000 pond te geven.

Ontroostbaar

Loretta is in huilen uitgebarsten. Tegen DailyStar vertelt ze verbouweerd te zijn dat ze het huis niet krijgt. ”Er kwamen 2 mensen aan de deur die me vertelden dat ik had gewonnen.”

”Ik dacht: ja, waar zijn mijn sleutels? Maar toen vertelden ze me dat ik geen huis had gewonnen, maar een ‘grote prijs’ van 5.000 pond.”

Wat de situatie nog erger maakt, is dat Loretta deelnam aan de loterij voor de villa met zes slaapkamers uit wanhoop. ”Mijn huidige woning is in erbarmelijke staat. Daarom heb ik meegedaan, in de hoop dat in een nieuwe start zou kunnen maken.”

Video

Opmerkelijk is dat de loterij een video op haar website heeft gepost, waaronder staat: ”Gefeliciteerd aan de winnaar, Loretta uit Nottingham!. Zij en haar man waren op zoek om hun eerste huis samen te kopen. We zijn heel blij voor jullie en wensen jullie het allerbeste in jullie volgende hoofdstuk.”

Maar in een e-mail die Loretta heeft gekregen, schrijft Win My Home: ”Helaas, na bijna 200.000 pond aan marketingkosten te hebben uitgegeven, hebben we verlies gemaakt.”

”Het geld dat we hebben uitgekeerd is afkomstig uit onze eigen broekzakken. We wilden je toch iets geven en we hopen dat dit geld een positieve draai geeft aan je leven.

Maar Loretta kookt van binnen. ”5.000 pond!? Als het nou 50.000 pond was geweest had ik er nog iets mee gekund, maar hier kan ik nog niet eens gas en water van betalen!

Scroll naar boven