Vrouw wil sollicitatiegesprek verzetten vanwege uitvaart van haar oma, recruiter zegt iets vreselijks

Vrouw wil sollicitatiegesprek verzetten vanwege uitvaart van haar oma, recruiter zegt iets vreselijks

Een vrouw heeft op sociale media een nare ervaring gedeeld. Ze zou vorige week op solliciatiegesprek bij haar toekomstige werkgever gaan, maar een dag van tevoren 0verleed haar oma. De recruiter reageerde daar woest op.

Oma

Wanneer je een sollicitatiegesprek hebt, wil je jezelf zo goed mogelijk kunnen voorbereiden. Wanneer je oma een dag van tevoren het leven laat, heb je natuurlijk wel andere dingen aan je hoofd.

De vrouw schrijft dat ze het bedrijf waar ze het gesprek zou hebben gebeld heeft, om het tragische nieuws mede te delen.

”Ik zou de volgende dag op gesprek gaan, maar ik heb het bedrijf netjes opgebeld om te vertellen wat er was gebeurd. Ik vroeg of het gesprek verzet kon worden.”

”Vanzelfsprekend voelde ik me niet zo goed en mijn gedachten waren er niet bij. Ik had de hoop dat het bedrijf me zou begrijpen, maar niets bleek minder waar.”

‘Je liegt’

”De vrouw die ik aan de telefoon kreeg ging akkoord met het verzetten van het gesprek. Op de dag van de uitvaart kreeg ik echter een woest telefoontje van de recruiter.”

”Zij condoleerde me eerst met het wegvallen van mijn schoonmoeder. Daarop corrigeerde ik haar en vertelde dat het om mijn oma ging.”

”En toen zei ze dat ik de waarheid niet sprak. Dat het wel om mijn schoonmoeder zou gaan en dat ik een leugenaar ben die de baan eigenlijk niet verdient.”

Het ging nog veel verder, want de recruiter vertelt de vrouw ook dat er ‘opnames’ zijn gemaakt waaruit zou blijken dat het om haar schoonmoeder gaat.

Vrouw wil sollicitatiegesprek verzetten vanwege uitvaart van haar oma, recruiter zegt iets vreselijks

‘Miscommunicatie’

”Ik barstte in tranen uit en kon niet geloven dat het wegvallen van mijn oma in twijfel werd getrokken. Aan het einde van het gesprek vroeg de recruiter of ik de volgende keer wel zou komen opdagen voor het gesprek.”

”Ik vind dit echter geen goede start en heb een e-mail gestuurd naar het bedrijf. Gek genoeg kreeg ik antwoord van weer dezelfde recruiter. Die schreef dat er sprake was geweest van miscommunicatie, maar begon weer over mijn schoonmoeder. Het gekke is: ik heb helemaal geen partner.”

De mananger met wie ik een gesprek heb, is zeer onder de indruk van mijn CV en wil me graag ontmoeten. Maar nu dit is gebeurd, twijfel ik enorm. Ik vind dit geen goede start en het is nu ook weer geen wereldbaan. Ik heb nog drie dagen de tijd om te beslissen.”

Scroll naar boven