Vrouw werkt voor het eerst van 9 tot 5 en barst in tranen uit

Bekend

Een jonge vrouw verovert momenteel ongewild het internet door een filmpje waarin ze verklaart hoe veel stress ze heeft door haar eerste fulltime baan.

Werken

Voor sommige mensen is het studentenleven toch een stukje minder zwaar dan wanneer je aan het werk gaat. Niet iedereen beseft welke verantwoordelijkheden de grotemensenwereld met zich meebrengt.

Iemand die dat aan den lijve heeft ondervonden, is Brielle. Ze heeft gestudeerd, haar diploma behaald en heeft nu een baan gevonden.

Brielle

Klagen

In een video op TikTok deelt ze de ellende van werken. Tot in tranen toe geroerd kijkt ze in de camera. ”Ik weet dat ik heel dramatisch en irritant doe, maar dit is mijn eerste baan.”

”Mijn allereerste baan van negen tot vijf na de universiteit.” Daarna begint Brielle met klagen. Het gaat over reistijden en huurprijzen in de stad.

Brielle moet, als ze op tijd op haar werk wil verschijnen, ’s morgens al om 7.30 uur met de trein. Ze komt pas om 18.15 uur thuis. Ze heeft naar eigen zeggen dan geen tijd meer om iets te doen.

Ik kan niets doen!

Brielle wil na haar werk alleen nog maar douchen, eten en slapen. ”Ik heb geen tijd of energie om avondeten te maken. Ook trainen lukt niet meer.”

Volgens de TikTokker is het niet de baan zelf waar ze moeite mee heeft, maar het feit dat ze moet reizen naar kantoor en die uren dus verliest.

”Ik weet dat het nog erger kan. Ik stap letterlijk naar buiten in het pikdonker. Hoe heb je vrienden? Hoe heb je tijd om nog iemand te ontmoeten? Ik heb nergens meer tijd voor en heb veel stress.”

Brielle wil mensen waarschuwen

Onder de video verschijnen een hoop (negatieve) reacties. Maar in een interview met The Independent vertelt ze: ”Ik wil nu voor de volgende generatie kunnen spreken.”

”Ik wil uitleggen dat een 40-urige werkweek plus woon- en werkverkeer niet nodig is voor productiviteit.” Onderstaand kun je de video bekijken:

@brielleybelly123im also getting sick leave me alone im emotional ok i feel 12 and im scared of not having time to live♬ original sound – BRIELLE

Scroll naar boven