Vrouw viert 100e verjaardag helemaal alleen, maar wanneer de deurbel gaat barst ze in tranen uit

Vrouw viert 100e verjaardag helemaal alleen, maar wanneer de deurbel gaat barst ze in tranen uit

In Nederland, maar zeer zeker ook in landen waar de populatie nog veel groter is, is eenzaamheid onder de oudere mensen een groot probleem.

Eenzaamheid

Hier hebben we al eens over geschreven. Op feestdagen alleen zijn, doet vaak nog meer pijn. Het gemis van familie, vrienden of simpelweg mensen die laten weten dat ze aan hen denken, is met bijvoorbeeld kerst of verjaardagen nog groter. Dan is het toch fijn als je niet alleen bent.

Vrouw viert 100e verjaardag helemaal alleen, maar wanneer de deurbel gaat barst ze in tranen uit

Mercy Ballard is een van de senioren die het hele jaar alleen is. Gelukkig heeft ze een warme band opgebouwd met een man die wekelijks het vuil in de straat komt ophalen.

Aan ITV vertelt vuilnisman Ben dat hij elke donderdag met Mercy praat. ”Elke keer als ik kom, staat ze me aan de oprit van haar woning al op te wachten.”

”Ik ben al elf jaar vuilnisman en luister graag naar haar verhalen over het leven. Ze is geboren in 1919 en heeft dus veel in het leven gezien.”

Verjaardag

Door de hechte band die hij in al die tijd met Mercy heeft opgebouwd, weet hij veel over haar. Ben weet dat Mercy het gehele jaar alleen is.

In 2019 werd ze 100 jaar. Zoals gewoonlijk was ze alleen, zonder familie, vrienden en kennissen. Maar Ben was de grote dag niet vergeten.

Wat hij deed, heeft duizenden mensen in tranen laten uitbarsten. Hij klopte in de ochtend op haar deur. Mercy verwachtte niemand, en had geen idee wie er voor de deur stond.

Taart

Toen ze de deur opende, stond Ben er. Samen met zijn collega’s kwam hij een schitterende verjaardagstaart brengen. Mercy was zo ontdaan dat ze door haar knieën zakte.

Dat Ben en zijn collega’s daarna liedjes begonnen te zingen, maakte het moment alleen nog maar specialer. Mercy leeft nog steeds en is inmiddels 104 jaar oud.

En Ben? Die bezoekt haar nog steeds iedere donderdag. In plaats van het vuil ophalen, neemt hij ook de tijd voor een kopje koffie.

Binman brings a cake to a resident on her 100th birthday | ITV News

De video over deze hartverwarmende daad is meer dan een miljoen keer bekeken. Deel dit bericht, zodat nog meer mensen het kunnen zien!

Scroll naar boven