Vrouw verzint zwangerschap om vrij te krijgen van werk – aangeklaagd wegens fraude

zwangerschap

Een Amerikaanse vrouw is beschuldigd van het verzinnen van haar zwangerschap om vrij te krijgen. Ze werd uiteindelijk gepakt omdat een aantal van haar collega’s merkten dat er iets niet klopte.

Fraude

En die mevrouw gaat bij de naam Robin Folsom (43). Opmerkelijk is dat ze een topbaan had als ‘Director of External Affairs’. Ze vervulde de rol van toezichthouder, waarbij ze verantwoordelijk was voor alle marketing en media communicatie. Naar verluid verdiende de vrouw zo’n $100.000 per jaar.

Ze wist haar leugen lang vol te houden. In oktober 2020 maakte ze het nieuws bekend dat ze zwanger was. Vanaf dat moment begon de argwaan van haar collega’s. Die merkten op dat haar ‘zwangere buik’ een aantal keer leek los te komen van haar lichaam, waarna ze dachten dat het een nep buik was.

zwangerschap

Ook kondigde ze in mei 2021 aan dat ze daadwerkelijk was bevallen. Haar collega’s kregen echter nog meer argwaan toen ze erachter kwamen dat de foto’s van ‘haar baby’ die ze rondstuurde, verschillende kinderen bleken te zijn.

Aanklachten

En dat kan Folsom duur komen te staan. Ze wordt momenteel aangeklaagd voor onder andere identiteitsfraude, waar in Verenigde Staten een gevangenisstraf van 1-10 jaar op kan staan en/of een geldboete van $100.000.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven