Vrouw verliest €56.000 door het delen van haar computerscherm

Oplichting doormiddel van het delen van je computerscherm is in de afgelopen tijd gigantisch toegenomen, waarbij de vrouw uit dit verhaal zelfs werd opgelicht voor €56.000. Door zomaar je scherm met iemand te delen zonder de juiste controles te doen, kan je leven veranderen.

Oplichting doormiddel van scherm delen

Het verhaal van de verloren €56.000 wordt breed uitgemeten in Metro. Er wordt in dit artikel gezegd dat deze manier van oplichting fraudeurs in staat brengt om zichzelf in je apparaten in te bedden. Op deze manier kunnen ze bij al je bankgegevens.

Criminelen hebben de afgelopen jaren geprofiteerd van de schermdeling methode, mede door het feit dat de pandemie mensen veel meer afhankelijk heeft gemaakt van videoconferenties en andere platforms om te socializen.

Opkomende oplichtingsmethode

Alleen al in het VK zijn in het afgelopen jaar miljoenen euro’s verloren gegaan door deze vorm van oplichting, bij mensen van alle leeftijdsgroepen. In het meest bekende gevalverloor een 59-jarige vrouw £ 48.000 toen oplichters software voor het delen van schermen gebruikten om haar computer over te nemen en toegang te krijgen tot haar bankgegevens.

Ze werd door deze oplichters overgehaald om een bepaalde software te installeren. Toen ze hiermee instemde verloor ze haar gehele pensioen, en meer. De oplichters konden uit haar naam allerlei leningen afsluiten. Hackers en scammers vinden vandaag de dag steeds innovatievere methodes om mensen geld afhandig te maken.

Doe dus altijd genoeg research, en deel nooit zomaar gevoelige informatie met iemand die je niet 100% vertrouwt.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven