Vrouw verliest 5 tenen na bezoek aan ‘Fish Spa’ – adviseert anderen niet dezelfde fout te maken

Thailand is een uitstekend land om te ontspannen en te ontsnappen van alles. Als je een bezoek aan het plannen bent naar een ‘Fish Spa’, dan zou je dit even moeten lezen…

Fish spa’s, ook wel bekend als vis pedicures, zijn de laatste tijd erg populair, ondanks dat ze in verschillende staten verboden zijn vanwege gezondheids- en dierenwelzijnskwesties.

In Thailand gebeurt het overigens nog steeds en sommige mensen hebben hierdoor een amputatie moeten ondergaan. Net als de ongelukkige reiziger, die meer dan 5 jaar later een zware prijs betaalde voor haar vis-pedicure.

Het begon met een stuk gebroken glas.

Victoria Curthoy of Perth uit Australië was 17 jaar oud toen ze in een stuk glas stond en er een grote snee aan overhield. Ze had geen gevoel in haar voet vanaf haar geboorte, dus ze merkte niet dat er iets mis was met haar grote teen.

Helaas kreeg ze uiteindelijk een botinfectie en moesten artsen de bovenste helft van haar grote teen amputeren.

Na die gedeeltelijke amputatie lijkt Victoria aardig te herstellen. Vier jaar later reisde ze in 2010 naar Thailand. Dat was het moment waarop de vis pedicures erg populair waren.

Bij een vis-pedicure moet je je voeten en onderbenen weken in een aquarium vol met Garra-rufa-vissen.

Die vis, ook wel ‘doktervis’ genoemd, is een zoetwatervis uit het Midden-Oosten. Ze eten de dode huid van de voeten en onderbenen.

Het lijkt misschien een goed idee, maar sommige van de vis pedicures zijn niet zo hygiënisch, dus het veroorzaakt problemen. Als je eerder een vis in bezit hebt gehad, realiseer je je hoe vaak het aquarium moet worden schoongemaakt en voordat het wordt schoongemaakt, moet de vis worden verwijderd.

Het is onwaarschijnlijk dat er regelmatig in een vis pedicure wordt schoongemaakt omdat ze het zo druk hebben. De vissen werden steeds vaker herbruikt en daardoor nam het risico op het krijgen van een infectie toe.

Victoria begrijpt die gevaren nu heel goed. Ze was echter niet bezorgd over de gezondheidsrisico’s van de vis-pedicure op dat moment.

“Toen ik in Thailand was, besloot ik om een ​​spa te gebruiken. Ik dacht er niet over na, omdat ik de eigenaar het systeem had zien opzetten en het zag er heel schoon uit, maar ik zat helemaal fout. ”

Toen ze terugkeerde uit Thailand, begon ze ziek te worden en haar artsen konden het niet uitleggen. Het kostte de doktoren meer dan een jaar om de aandoening nauwkeurig te diagnosticeren. Het was een zeldzame maar ernstige infectie van de botten. Wat resulteerde tot een beslissing die haar de rest van haar leven zal volgen. Hierover kun je verder lezen op de volgende pagina!