Vrouw verdrietig in sportschool, eist genderneutrale gewichten

Vrouw verdrietig in sportschool, eist genderneutrale gewichten

Een Amerikaanse personal trainer is in tranen uitgebarsten in een sportschool in Lacanau, Frankrijk. Elle zag namelijk dat lichte gewichten tot 10 kilo gelabeld waren als ‘voor vrouwen’, terwijl de zware gewichten voor mannen bedoeld zijn.

Genderneutrale gewichten

De fitness influencer met een eigen TikTok-kanaal beweert in een video dat dit niet normaal is. ”Gewichten zijn niet voor mannen of vrouwen. Die horen genderneutraal te zijn.”

Elle, afkomstig uit Solana Beach, Californie zegt: ”Ik ben geen feminist ofzo, maar ben heel verbaasd dat er specifiek was bijgeschreven dat sommige gewichten bedoeld zijn voor vrouwen, terwijl de zware gewichten bedoeld zijn voor mannen.”

”Ik ben opgegroeid in een omgeving waar we niet praten over ‘vrouwen-gewichten’. Ik weet dat ze kilogewichten maken, maar ik heb nog nooit gehoord van een vrouwen-barbell.”

@wheres_elle Wtf France. #gymtok #gym ♬ original sound – Elle

Elle zegt zich heel goed te kunnen voorstellen dat sommige mensen, waaronder zij zelf, hier helemaal van in de war raken, met als gevolg dat trainen niet meer plezierig is.

‘Stel je niet aan’

Onder de video van Elle verschijnen veel reacties. Veel mensen vinden dat ze zich niet moet aanstellen. Iemand schrijft: ”Als je een personal trainer bent, zou je moeten weten dat dit de standaard is in de wereld van gewichtheffen.” Elle heeft daarop gereageerd.

Vrouw verdrietig in sportschool, eist genderneutrale gewichten

Ze schrijft: ”Ik ben hier inderdaad van op de hoogte, maar het shockeert me dat dit zo is. Gewichten zouden voor iedereen moeten zijn.”

Daar wordt ook weer op gereageerd door dezelfde persoon: ”Er staat toch nergens dat je die gewichten niet mag gebruiken? Of wel soms?”

Maar Elle is vastberaden. ”Ik wil een statement maken. In plaats van over mannen en vrouwen te praten. Als influencer is het mijn taak om jonge vrouwen te inspireren. Daar helpt dit natuurlijk niet bij. Dus hierbij een vriendelijk verzoek om er vanaf nu mee te stoppen. Gewichten zijn genderneutraal!”

Scroll naar boven