Vrouw van Richard K.: ”Mijn man was even zichzelf niet”

Onlangs werd men in het pittoreske Weiteveen (en in de rest van Nederland) opgeschrikt door een tragisch incident. De doorgedraaide Richard K. ging flink bewapend naar de eigenaren van zijn ouderlijke woning, waar hij als een beest tekeer ging.

De vrouw van Richard, Ingrid, heeft nu gesproken met het Algemeen Dagblad. Ze doet uit de doeken dat haar man echt heel verdrietig was en dat hij zichzelf niet was.

Vrouw van Richard K. over haar man: ''Hij was even zichzelf niet''

De avond daarvoor

Ingrid vertelt dat de p0litie op de avond voor het gebeuren nog langs was gekomen bij de familie K. Haar man zou een aantal dagen eerder een kopstoot hebben gekregen van een van de twee latere slachtoffers en had een groot ei op zijn hoofd. Het zou zo erg geweest zijn, dat hij in het ziekenhuis werd onderzocht.

Door de kopstoot voelde Richard zich volgens zijn vrouw ‘naar en misselijk’. Ook was hij in zichzelf gekeerd. Niet veel later is het dus helemaal verkeerd gegaan.

Optelsom

Volgens Ingrid is de daad van haar man een optelsom geweest van maandenlange plagerijen. Ze spreekt tegen dat Richard zijn daad had voorbereid.

”Mijn man heeft echt niet op een ochtend bedacht: laat ik daar eens heen gaan en die mensen om het leven brengen, nee”, zo beweert Ingrid.

‘Normale man’

Het raakt Ingrid ontzettend dat haar man nu wordt afgeschilders als een ‘nare man’. ”Ik kan het niet goed praten, maar hij was gewoon een normale man. Hij heeft nog nooit ruzie gehad.”

Ingrid denkt dat je bij elk huis in Weiteveen kunt aanbellen om te horen wat een leuke man Richard is. ”Het is onwerkelijk. We waren een normaal gezin.”

Heftige feiten

Ingrid kan het mooi vertellen, maar de feiten liegen er niet om. Zo is gebleken dat K. schietijzers in huis had, die hij bewust had verzwegen. Hij ging als een beest tekeer toen hij voor de ogen van een kind, zijn beide ouders afmaakte. Een hele lieve, en bovenal ‘normale’ man.

Scroll naar boven