Vrouw twee jaar behandeld tegen kanker, blijkt niets te mankeren

Ophef in Engeland, waar een Britse vrouw ruim twee jaar werd behandeld tegen huidkanker maar achteraf helemaal niets bleek te mankeren.

Ophef in Engeland, waar een Britse vrouw ruim twee jaar werd behandeld tegen huidkanker maar achteraf helemaal niets bleek te mankeren.

Er was een foute diagnose gesteld. Tegen Sky News laat Megan Royle nu weten dat ze het niet kan geloven, maar ook nooit enige uitleg heeft gekregen.

Moedervlek

Het begon allemaal met een moedervlek. Megan ontdekte dat een moedervlek op haar arm groter werd, begon te jeuken en korstjes kreeg.

De huisarts verwees haar door voor onderzoek naar een dermatoloog. Nadat er een biopsie was afgenomen, kreeg ze van de arts te horen dat ze huidkanker had.

Ook een twee biopsie bracht dat aan het licht. Een andere specialist meende een melanoom te herkennen bij Megan. En dus moest er behandeld worden.

Behandeling

Royle onderging daarna verschillende behandelingen en bij een daarvan werd een stuk van twee centimer ‘aangetast weefsel’ verwijderd.

Doordat meerdere behandelingen haar vruchtbaarheid konden aantasten, liet Megan eicellen invriezen. In 2021 verhuisde ze en ging daardoor naar een ander ziekenhuis.

Daar werden haar dossiers en scans nogmaals bekeken, waarna er aan het licht kwam dat haar voormalige specialisten een verkeerde diagnose hadden gesteld.

Ja, sorry

Megan raakte daardoor ‘helemaal van de kaart’. ”Aan de ene kant was ik wel opgelicht, maar ik voelde me erg gefrustreerd en tegelijkertijd kwaad.”

”Twee jaar lang heb ik gedacht dat ik ziek was. Ik heb talloze behandelingen ondergaan. En plotseling kreeg ik te horen dat er een fout is gemaakt.

Schikking

Inmiddels heeft Megan een schikking getroffen. ”Het spijt ons ten zeerste voor het leed dat mevrouw Royle is berokkend. We bieden onze excuses aan”, aldus een woordvoerder.

Maar enige uitleg? Die krijgt Megan niet. Zo is het voor haar nog steeds niet duidelijk hoe het kon gebeuren dat twee artsen het bij het verkeerde eind hadden.

Scroll naar boven