Het is verhaal dat vaak voorkomt: oplichting op datingsites. Soms gaat het om een prins uit Nigeria, of een militair die toevallig is uitgezonden en (veel) geld nodig heeft. Een Japanse vrouw op leeftijd was recent iets te goedgelovig toen ze werd geconfronteerd met een Russische ruimtereiziger, die duizenden euro’s nodig had om terug te kunnen keren naar de aarde.

Datingsite

De vrouw (65) leerde de ‘ruimtevaarder’ in juni kennen via een datingsite. Via een chatfunctie ging het gesprek verder en voordat de Japanse het wist, was de ‘astronaut’ helemaal van haar. De man verklaarde het slachtoffer herhaaldelijk de liefde en wilde zelfs met haar trouwen.

Vrouw stuurt spaargeld naar de maan, wil 'ruimtemannetje' naar aarde halen

Geld voor ‘raket’

Klein probleempje: om terug te kunnen keren naar de aarde was er geld nodig. De vrouw trapte er met open ogen in en maakte al haar spaargeld, ruim 30.000 euro over naar ‘de maan’. Haar lover moest zogenaamd betalen voor brandstof, landingsgeld en moest zelfs een nieuwe raket kopen.

BEKIJK OOK  Vrouwen die ruiken aan deze paddenstoel, krijgen spontaan een orgasme

Maar zelfs na 30.000 euro bleef de ‘astronaut’ om geld vragen. Pas toen had de vrouw door dat er iets niet helemaal in de haak was. Ze meldde zich bij de politie, die uitvond dat de man helemaal niet bestaat. En erger nog: dat haar spaargeld was verdwenen…


Like it? Share with your friends!